Polská kuchyně: Kuskusový salát s tuňákem

Už nevíte, co máte pořád vařit k nedělnímu obědu? Všechny kuchyně jste vyzkoušeli, tak už kuchtíte jen nějakou klasickou »rychlovku«? Máme pro vás tip na dobroty polské gastronomie.
Kuskusový salát s tuňákem
Potřebujeme
- 3 lžíce majonézy
- 5 vajec natvrdo
- ½ balíčku kuskusu
- 2 papriky
- 2 kyselé okurky
- konzervu tuňáku
- červenou cibuli
- konzervu červených fazolí
Příprava
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme. Zeleninu očistíme a vše nakrájíme na kostičky. Připravíme kuskus a necháme ho vychladnout. Poté ho spolu s nakrájenou zeleninou, fazolemi a vejcem smícháme, přidáme majonézu a tuňáka. Salát dochutíme solí, pepřem a promícháme. Kuskusový salát s tuňákem podáváme s chlebem nebo jiným pečivem.