Velikonoční menu: Medové perníčky do osení
Uklízíte jako o život, chystáte pomlázku a barvy na vajíčka a ještě k tomu přemýšlíte, co na Velikonoce ukuchtit dobrého? Aha! vám přináší trochu inspirace pro slavnostní tabuli.
Medové perníčky do osení
Potřebujete
240 g hladké mouky • 2 zarovnané lžíce kakaa • 140 g moučkového cukru • 1 balíček kypřicího prášku do perníku • 2 lžíce medu • 1 vejce
Postup
Na vále prosejte mouku, kakao, cukr, kypřicí prášek do perníku, přidejte med, vejce, žloutek a vypracujte hladké těsto. Vyválejte plát o tloušťce 3 mm. Vykrajovátky vykrájejte různé velikonoční tvary, vždy dva stejné. Mezi dva stejné tvary vložte špejli, přeneste na plech a potřete rozšlehaným bílkem. Pečte při 180 °C 40 minut. Po vychladnutí zdobte tubičkami, cukrovým zdobením dle vlastní fantazie. Hotové perníčky zapíchejte do osení.