Odlehčené recepty: Polévka z růžičkové kapusty podle Jany Remkové

Tak pojďme zase jednou uvařit v duchu zdravé, lehké a samozřejmě delikatesní kuchyně. Ano, když už se zaobíráme odlehčením jídelníčku a tak trochu i dietami, zkusme podle čínských doporučení rozhodně rýži. A podle severoamerického menu třeba zase luštěniny…
Polévka z růžičkové kapusty podle Jany Remkové
Potřebujeme
10 růžičkových kapustiček ✦ 1 sterilované fazolky ve slaném nálevu ✦ 1 menší mrkev ✦ 2 lžíce hladké mouky ✦ 1 lžíci sádla ✦ 1 malou cibuli ✦ libeček ✦ 1 zeleninový bujon ✦ zelenou petrželku
Postup
Kapustičky si překrojíme na půlky, mrkev nakrájíme na kolečka a fazolky s konzervy scedíme a propláchnem vodou. Spolu s libečkem dáme do hrnce, zalijeme vodou s bujonem a dáme vařit. Když zelenina změkne, uděláme z nasekané cibule, hladké mouky a sádla jíšku a polévku zahustíme.
Provaříme, ozdobíme zelenou petrželkou. Na másle zpěníme cibuli, přidáme droždí, osmahneme dozlatova a zalijeme vývarem. Z másla a mouky uděláme jíšku, přidáme ji do polévky a provaříme asi 15 minut. Pak vložíme nakrájený pórek. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme s chlebovými krutony.