Rybí kuchařka: Marinovaný máslový pstruh podle Jany Remkové

Co takhle zkusit ukuchtit rybu? Je lehké jídlo, vhodné na oběd i večeři. Rybí maso nemusíte vařit několik hodin a příprava je jednoduchá. Nechte se inspirovat recepty našich čtenářů a zkuste ryby z našich i vzdálenějších vod.
Marinovaný máslový pstruh podle Jany Remkové
Potřebujete
1 pstruha • 2 stroužky česneku • ½ lžičky medu • 1 lžíci ústřičné omáčky • 2 lžíce másla • ½ lžičky citronové šťávy • mořskou sůl • grilovací koření • celý kmín
Postup
Pstruha osolíme mořskou solí i vevnitř. Do rozehřátého másla přidáme utřený česnek, med, ústřičnou omáčku a vymícháme marinádu, kterou pstruha potřeme a necháme cca 2 hodiny odležet. Do pekáčku dáme pečicí papír a vložíme na něj pstruha. Posypeme grilovacím kořením a celým kmínem a vložíme do rozehřáté trouby na gril, případně horký vzduch. Během grilování jednou otočíme a druhou stranu pstruha také posypeme grilovacím kořením a celým kmínem. Pečeme dorůžova dohromady cca 15 – 20 minut na 250 ºC. Po vyjmutí přelijeme máslovým výpekem.