Recept za stovku: Vanilková panna cotta
Nebaví vás platit majlant za miniaturní porce v nóbl restauracích, ani vařit doma náročné pokrmy, které vás stojí spoustu času i peněz? Přinášíme vám tipy na lehký oběd či večeři, které odlehčí nejen vašemu žaludku, ale hlavně vaší peněžence.
1 vanilkový lusk • 4 lžíce krupicového cukru • 500 ml smetany • 1 vanilkový cukr • 1 lžíce • malinové šťávy • 1 čokoláda na vaření • 3 plátky želatiny • 500 g malin
Příprava
Vanilkový lusk vydlabeme, a spolu s dření a cukrem povaříme se smetanou asi 15 minut. Poté lusk vyjmeme. Do horké smetany přidáme želatinu a za stálého míchání ji rozpustíme. Připravíme si čtyři formičky, vypláchneme studenou vodou a naplníme smetanou. Přikryté chladíme 4 hodiny. Část malin odložíme stranou, z ostatních uděláme pyré. Smícháme ho s vanilkovým cukrem a malinovou šťávou a rozdělíme na 4 talíře. Misky s krémem postavíme na pár sekund do horké vody a vyklopíme na pyré. Ozdobíme malinami a čokoládou.
Cena: 60 Kč