Houbové recepty: Jemná houbová polévka | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Houbové recepty: Jemná houbová polévka

Jemná houbová polévka
Jemná houbová polévka (Profimedia.cz)

Říká se, že polévka je grunt.

A tak vám dnes a zítra v rámci našeho houbařského zastavení nabídneme dva skvělé recepty na velmi chutné polévky. Ten dnešní je na jemnou houbovou polévku. K přípravě budete potřebovat žampiony a lišky.

POTŘEBUJETE:

✔  125 g žampionů

✔  125 g lišek

✔  1 cibuli

✔  1 polévkovou lžíci rostlinného oleje

✔  15 g instantních vloček

✔  ¼ l mléka

✔  200 ml zeleninového vývaru

✔  sůl

✔  pepř

✔  tymián

1) Houby očistíme a nadrobno nakrájíme. Cibuli oloupeme a jemně nasekáme.

2) Rozpálíme olej a opečeme v něm cibuli. Přidáme houby a za stálého míchání opékáme asi ještě 5 minut. Polovinu hub dáme stranou.

3) Zbylé houby posypeme instantními vločkami a za stálého míchání krátce (asi 1 minutu) opékáme. Přilijeme mléko a vývar a v nezakrytém hrnci vaříme při nízké teplotě.

4) Houbový krém rozmixujeme a ochutíme solí a pepřem. Do polévky přidáme zbylé houby a tymián a podáváme.

Na co si dát pozor  - Kdy už nejsou sušené houby v pořádku?

Když sušené houby špatně uskladníte, pravděpodobně je napadne mol obilní. Pokud tedy najdete jednotlivé kousky hub spojené pavučinami, rozhodně je vyhoďte.

Naše rada je: houby skladujte v zavařovacích sklenicích utěsněných příslušným víčkem, nebo je dobře svažte ve dvojitém mikrotenovém sáčku a zagumičkujte.

Zítra: Čočková polévka s hřiby



Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.