Osvědčené rychlovky: Fazolková polévka podle Veroniky Poláčkové

Určitě to znáte - přijdete domů, máte hlad, ale nechcete se uplně přecpávat. Co s tím?
Fazolková polévka podle Veroniky Poláčkové
Potřebujete:
2 hrsti fazolkových lusků • 2 střední brambory • 2 lžíce hladké mouky • máslo • 1 l horké vody • sůl • 1 lžičku moučkového cukru • 3 lžíce zakysané smetany • 75 ml smetany ke šlehání • 1 vejce
Postup:
V hrnci si rozpustíme máslo, na kterém uděláme s hladkou moukou řidší světlou jíšku. Hotovou jíšku zalijeme vroucí vodou. Do polévky přidáme očištěné a omyté fazolkové lusky nakrájené na cca 3 cm dlouhé kousky. Dále přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory a vaříme doměkka. Když je zelenina měkká, přidáme do polévky moučkový cukr, sůl, rozšlehané vajíčko, promícháme a krátce povaříme. Úplně nakonec přidáme šlehačku, kysanou smetanu, promícháme a prohřejeme. Dle hustoty můžeme polévku mírně naředit horkou vodou.