Osvědčené rychlovky: Dřevorubecká kapustnice podle Květy Kroupové

Určitě to znáte - přijdete domů, máte hlad, ale nechcete se uplně přecpávat. Co s tím?
Dřevorubecká kapustnice podle Květy Kroupové
Potřebujete:
300 g vepřového masa • 200 g uzeného masa • 3 brambory • 2 hrsti krup • 2 klobásy • 1 lžíci hladké mouky • ½ kapusty • 4 stroužky česneku • 2 cibule • 2 lžíce sádla • 1 lžíci kmínu • 1 lžíci sladké papriky • sůl • mletý pepř
Postup:
V hrnci na sádle necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme kmín, česnek a nakrájené osolené vepřové maso, zaprášené paprikou. Opečeme, necháme zatáhnout a podlijeme horkou vodou. Pokud máme vodu z vaření uzeného masa, je výborná. Na pánvi postupně opečeme kousky klobás a uzeného masa (koleno, krkovice…).
Do hrnce k vepřovému masu dáme očištěnou kapustu a brambory nakrájené na kousky, přidáme den dopředu namočené kroupy a vše dohromady vaříme doměkka. Pokud máme kůži z uzeného kolena nebo vepřového masa, uvaříme ji společně s masem. Klobásu a uzené maso přidáme do kastrolu před dokončením varu, a zahustíme lžící mouky, kterou jsme rozmíchali v trošce vody. Nakonec dochutíme česnekem, solí a pepřem. Podáváme s pečivem jako hlavní jídlo.