Osvědčené rychlovky: Lilek zapečený s celerem podle Jany Remkové

Určitě to znáte - přijdete domů, máte hlad, ale nechcete se po svátcích uplně přecpávat. Co s tím?
Lilek zapečený s celerem podle Jany Remkové
Potřebujete:
1 lilek • 1 celer • 1 pórek • 4 hrsti mraženého hrášku • 2 rajčata • 2 papriky • Sůl • Mletý pepř • Grilovací koření na zeleninu • Olej • 4 žloutků • 150 ml sójového mléka
Postup:
Lilek nakrájíme na cca půlcentimetrová kolečka. Osolíme je a necháme vypotit. Pak otřeme papírovou utěrkou, posypeme grilovacím kořením na zeleninu a na olejem pomazané pánvi opečeme dorůžova z obou stran a zatím odložíme bokem. Celer uvaříme do poloměkka v osolené vodě a nakrájíme na půlkolečka. Zapékací misku vytřeme olejem a skládáme postupně lilek, trošku pórku nakrájeného na kolečka, nakrájenou papriku, pak celer, na to poklademe nakrájené rajče a posypeme je hráškem.
Nakonec naskládáme opět lilek. Jednotlivé vrstvy vždy osolíme a opepříme. Vložíme do vyhřáté trouby na cca 10 – 15 minut. Mezitím si do hrnku vyklepneme žloutky a rozkvedláme je se sójovým mlékem. Zalijeme směsí zeleninovou směs v zapékací misce. Pečeme ještě cca 10 minut a podáváme.