Vánoční cukroví: Medvědí tlapky podle Jany Remkové

Rok s rokem se sešel a opět se blíží čas vánočních svátků a s ním se nerozdělitelně pojí i čas pečení sladkých dobrůtek. Snad recept zaujme a možná doplní tradici vánočního kuchtění.
Medvědí tlapky podle Jany Remkové
Potřebujete:
280 g másla • 350 g hladké mouky • 250 g moučkového cukru • 150 g mletých oříšků • 40 g kakaa • 1 lžičku mleté skořice • mletý hřebíček • 1 lžičku rumu
Postup:
Všechny suroviny dáme do mísy a zpracujeme těsto. Těsto vtlačujeme do vymazaných formiček na pracny a pečeme ve vyhřáté troubě asi 8 – 10 minut. Vyklopíme a obalujeme v moučkovém cukru s vanilkovým cukrem.