Osvědčené rychlovky: Kung Pao podle Otto Pláška

Určitě to znáte - přijdete domů, máte hlad jako vlk a chcete se co nejdříve a nejvíce zasytit. Co takhle hodit na panev maso, zeleninu a k tomu rychlou přílohu?
Kung Pao podle Otto Pláška
Potřebujete:
400 g kuřecích prsou • 1 lžičku solamylu • 1vejce • 2 chilli papričky • 4 jarní cibulky • 1 červenou papriku • 50 g burských ořechů • olej • sůl
Na omáčku:
1 ½ lžíce rýžového vína • 2 lžíce sójové omáčky • ½ lžičky wej-su (glutamát sodný)
Postup:
Osolené kuřecí maso nakrájené na nudličky smícháme se solamylem, který jsme rozšlehali s vejcem. Směs necháme 20 minut odležet. V pánvi wok na rozpáleném oleji orestujeme za stálého míchání maso, které je ideální vkládat opatrně po jednou kousku. Rovnoměrně restujeme asi 3 minuty. Poté přidáme nasekané chilli papričky, pokrájenou jarní cibulku a papriku a buráky. Vše zalijeme připravenou a dobře promíchanou zálivkou a ještě lehce promícháme. Podáváme s jasmínovou rýží nebo čínskými nudlemi.