Kuře na divoko s bramborovými šiškami podle Tomáše Miky!

Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
1 kuře
40 g mrkve
20 g petržele
20 g celeru
1 cibuli
150 g špeku
3 bobkové listy
5 kuliček nového koření
3 kuličky jalovce
8 kuliček celého pepře
sůl
mletý pepř
drůbeží vývar
máslo
Na šišky:
800 g brambor
150 g hrubé mouky
100 g krupice
1 vejce
1 lžíci škrobu
Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a protkneme polovinou slaniny. V pekáčku rozškvaříme zbylou slaninu, přidáme na malé kostky nakrájenou zeleninu, cibuli a koření. Do pekáčku vložíme kuře, podlijeme vývarem a pečeme na střední teplotě doměkka. Šťávu necháme zredukovat, odstavíme z tepla a na závěr do ní dáme lžíci másla. Bramborové šišky připravíme tak, že si uvaříme den předem brambory, oloupeme je, nastrouháme, přidáme mouku, krupici, vejce, sůl a škrob, prohněteme, pak vytváříme z kousků těsta válečky o průměru dva centimetry a délce asi pět. Zavařujeme pět minut v osolené vroucí vodě.