Osvědčené rychlovky: Hanácké nudle podle Jany Remkové

Určitě to znáte - přijdete domů, máte hlad jako vlk a chcete se co nejdříve a nejvíce zasytit. Lehká odpověď? Těstoviny a různé variace na ně!
Hanácké nudle podle Jany Remkové
Potřebujete:
130g hrubé mouky • 1 vejce • sůl • 500 l mléka • skořicový cukr • strouhaný perník • máslo
Postup:
Z mouky, vejce, soli a vody vytvoříme nudlové těsto, které rozválíme, svineme do štrúdlu a nakrájíme širší nudle, které vypadají jako šneky. Ty uvaříme v mléce. Vaříme pomalu, až jsou těstoviny měkké, a promícháváme, aby se nepřilepily ke dnu. Pokud je mléka málo a vpije se do těstovin příliš brzy, přilijeme ještě trošku. Uvařené těstoviny slijeme, talíř vymažeme máslem a vkládáme vrstvy, které prosypáváme strouhaným perníkem a skořicovým cukrem. Nakonec polijeme trochou rozpuštěného másla.