Sladké dobroty: Jablečný perník podle Boženy Peřinové

Máme chuť si trochu »zahřešit«? Vytáhněte plechy, formy, pekáčky a pustťe se do sladkého vaření! Koláče, pletýnky nebo koblihy potěší nejen vás, ale i všechny okolo!
Jablečný perník podle Boženy Peřinové
Potřebujete
2 vejce • 150 g cukru krystal • 150 ml oleje • 150 ml mléka • 350 g polohrubé mouky • 1 prášek do perníku • 4 – 5 jablek
Na potření:
1 čokoládu na vaření • 1 zakysanou smetanu • kokos na posypání
Postup:
Jablka oloupeme, nahrubo nastrouháme. Přidáme postupně všechny ingredience na těsto a dobře promícháme. Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme asi 20 minut při 200 °C. Upečený perník potřeme čokoládou rozpuštěnou ve vodní lázni, do které jsme zamíchali zakysanou smetanu, a posypeme kokosem.