Sladké dobroty: Jablečné koláčky s rumovou polevou podle Martiny Antalové

Máme chuť si trochu »zahřešit«? Vytáhněte plechy, formy, pekáčky a pustťe se do sladkého vaření! Koláče, pletýnky nebo koblihy potěší nejen vás, ale i všechny okolo!
Jablečné koláčky s rumovou polevou podle Martiny Antalové
Potřebujete
500 g hladké mouky • 100 g cukru krupice • 100 g změklého másla • 42 g droždí • 200 ml mléka • 4 žloutky • 1 vanilkový cukr • sůl
Na náplň:
700 g strouhaných jablek • 100 g cukru krupice • 1 lžíci pudinkového prášku • 1 lžíci skořice • 1 lžíci rumu
Na polevu:
2 lžíce rozpuštěného másla • 5 lžic rumu • moučkový cukr
Postup:
Jablka oloupeme, nastrouháme, povaříme s uvedenými surovinami a necháme vychladnout. Z uvedených surovin zaděláme vláčné těsto a necháme vykynout. Potom vyválíme placku, vykrajujeme kulatou formičkou koláčky, dáme je na plech vyložený pečicím papírem. Ze zbytku těsta vykrojíme malou formičkou kytičky na ozdobení. Udělám v koláčkách důlek, dáme do něj náplň, na náplň vykrojenou kytičku a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C 20 minut. Hotové koláčky potřeme mašlovačkou polevou, kterou vymícháme z rumu a másla. Nakonec posypeme moučkovým cukrem.