Sladké dobroty: Rybízové koláče podle Martiny Antalové

Máme chuť si trochu »zahřešit«? Vytáhněte plechy, formy, pekáčky a pustťe se do sladkého vaření! Koláče, pletýnky nebo koblihy potěší nejen vás, ale i všechny okolo!
Rybízové koláče podle Martiny Antalové
Potřebujete
500 g hladké mouky • 25 g droždí • 80 g cukru • 200 ml mléka • 2 vejce • 10 g citronové kůry • 40 g másla • 40 g sádla • 1 vanilkový cukr • sůl • 1vejce na pomazání
Na náplň:
500 g tvarohu • 100 g cukru • 1 vejce • rybíz červený a černý
Na drobenku:
1 hrnek polohrubé mouky • ½ hrnku cukru moučky • 2 lžíce másla • 2 lžíce sádla
Postup:
Do mísy nasypeme mouku, uděláme důlek, rozdrobíme droždí, přidáme cukr a přilijeme teplé mléko. Necháme vzejít kvásek, přidáme ostatní suroviny, zaděláme těsto a necháme ho vykynout. Na vále těsto rozdělíme podle toho, jak velké chceme koláče, plech vyložíme pečicím papírem a tvoříme koláče s vyšším okrajem. Okraje pomaže vejcem, na koláč dám tvarohovou náplň a poklademe rybízem. Nakonec posypeme drobenkou a pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C přibližně 40 minut.