Rychlovky za pár korun: Zapečené brambory podle Anny Skoumalové

No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Zapečené brambory podle Jany Skoumalové
Potřebujete
15 středních brambor, 3 červené papriky - kapie, hrst krájeného pórku, 2 hrsti nakrájených hub (např. suchohřibů), sůl, provensálské koření, koření Vegeta nebo koření na pizzu, 5 vajec, 1/4 litru sojového mléka, olej
Postup
Papriku nakrájíme na tenké proužky a společně s pórkem a houbami ji podusíme na oleji.Brambory oloupeme a nakrájíme do vymazaného pekáče nebo na plech. Vložíme do rozehřáté trouby.Jakmile brambory začnou trochu měknout, přidáme podušenou zeleninu s houbami. Okořeníme a osolíme. Vše promícháme a dáme společně zapékat. Asi po deseti minutách směs ještě jednou promícháme a zalijeme vejci, rozšlehanými s mlékem. Dopečeme do zlatova. Podáváme s čerstvou zeleninou.