Podřízl manželku, tchyni i malou dcerku! Vraždil bývalý policista | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Podřízl manželku, tchyni i malou dcerku! Vraždil bývalý policista

Dům v Kynšperku nad Ohří, kde se hrůzný čin před léty odehrál.
Dům v Kynšperku nad Ohří, kde se hrůzný čin před léty odehrál. (Aha! - Petr Novotný)

Ve dalším pokračování nejzajímavějších kriminálních případů Veteránů policie ČR se tentokrát zastavíme v Karlovarském kraji. Spolu s bývalým dlouholetým kriminalistou Miroslav Hodanem se vrátíme do začátku devadesátých let, kdy krajem otřásla několikanásobná vražda. Případ byl o to smutnější, že jednou z obětí bylo teprve šestileté děvčátko.

Rána osudu

„Brutální čin trojnásobné vraždy se odehrál v devadesátém roce v západočeském Kynšperku nad Ohří a svou neméně tragickou dohru měl v sousedním Německu,“ vzpomíná na obzvlášť smutný případ bývalý dlouholetý kriminalista Miroslav Hodan ze Sokolova.

Případ je o to závažnější, že pachatelem hrůzného činu byl bývalý policista z místního obvodního oddělení R. K., se kterým byl krátce před tím rozvázán pracovní poměr kvůli služebním přestupkům. S tím se třiatřicetiletý živitel rodiny nedokázal smířit a výpověď ze zaměstnání ho zřejmě psychicky značně poznamenala. Aby toho nebylo málo, záhy ho zasáhla i další rána osudu – rozvod s manželkou. Otec šestileté dcery svůj životní úděl neunesl.


Záhada zavřených dveří

Jednoho květnového dopoledne roku 1990 přišly manželku bývalého policisty navštívit kamarádky. Nedozvonily se. Věděly, že by žena měla být i s dcerou doma, bylo jim proto divné, proč neotvírá. Ptaly se sousedů, zda nešla zrovna nakoupit, ale vše nasvědčovalo tomu, že žena s dcerou toho dne svůj přízemní byt ještě neopustily. Nikdo je neviděl odcházet, navíc se tou dobou měla v bytě nacházet i babička. Když se kamarádky ani po nějaké době nedozvonily, rozhodly se zavolat na linku 158. Následoval rutinní policejní postup a byt byl násilně otevřen. Další minuty byly pro muže zákona mimořádně šokující.

Trojnásobná vražda

Když krátce před polednem dorazili do bytu západočeští kriminalisté, naskytl se jim hrůzný pohled. V kuchyni, hned u dveří, ležela v tratolišti krve mrtvá žena a jen o kus dál se na podlaze nacházelo tělo její zavražděné maminky. Obě ženy měly hlavy téměř oddělené od těla a atmosféra v bytě připomínala scénu z filmového hororu. Pachatel, vyučený řezník, si ženy přidržel zezadu a nožem jim podřízl hrdlo.

Kriminalisté věděli, že by v bytě měla být i šestiletá dcerka zavražděné, prohledávali proto i ostatní místnosti. Dívenku nikde nespatřili, až v ložnici si jeden technik všiml zastlané postele. Když odkryl deku, dívku objevil. Byla mrtvá a na jejím krku se zřetelně rýsovala bodná rána. Po bývalém policistovi se okamžitě rozjelo bleskové pátrání.


Rozhodovaly minuty

Prověřovala se vytipovaná místa předpokládaného úkrytu podezřelého a policisté s jeho fotografií sháněli v terénu informace o jeho pohybu. O několik hodin později informoval kriminalisty jeden z oslovených občanů, že hledaného muže viděl kráčet směrem k místnímu vlakovému nádraží. Policisté okamžitě vyrazili na místo, ale bývalého kolegu na nádraží nezastihli. Pokladní ho sice na fotografii poznala, potvrdila, že si od ní po polední kupoval lístek, ale nevzpomněla si kam. Jak kriminalisté později zjistili, hledaný muž odjel vlakem jen několik minut před jejich příchodem.

Tragédie v Mnichově

Ještě téhož dne se ve stanici metra v bavorském Mnichově odehrál závažný incident. Na nástupišti došlo ke strkanici a neznámý agresivní muž shodil vedle stojící dívku pod kola přijíždějícího vlaku. Následovaly zděšené výkřiky splývající se skřípěním brzd a jen díky rychlým reakcím strojvedoucího, studentka pád na koleje přežila. Přišla však o část nohy a jak se později ukázalo, jednalo se o dceru nejvyššího bavorského soudce. Šokovaní cestující násilníka zpacifikovali a o pár minut později ho předali místní policii.

Během vyšetřování se zadržený přiznal i k trojnásobné vraždě na území ČR a putoval do vazby. Zatímco se mezi oběma zeměmi vyřizovaly formality nutné k jeho předání zpět do vlasti, vrah se v cele zhruba po týdnu oběsil.



Přečtěte si
buban
10. 8. 2014 • 13:34

Byla bych pro vyhlásit celonárodní sbírku na nákup lan pro věznice-případně pro zaplacení asistentů, kteří by aplikaci lana realizovali. Myslím, že by se sešlo dost peněz.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.