Důchodce natíral plot a zřítil se ze srázu! Našel ho kolemjdoucí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Důchodce natíral plot a zřítil se ze srázu! Našel ho kolemjdoucí

Zraněného důchodce transportoval do nemonice vrtulník. (Ilustrační foto)
Zraněného důchodce transportoval do nemonice vrtulník. (Ilustrační foto) (Aha! – Jaroslav Benda)

Tomu se říká šlápnout vedle. Zřejmě chybný krok při natírání plotu zavinil pád ze srázu a následné těžké zranění muže (68).

Seniora bez známek života náhodou objevil ve Frýdlantu nad Ostravicí kolemjdoucí, profesně řidič sanitky. Okamžitě zahájil první pomoc. „Na místo vyrazila sanitka a poté i vrtulník,“ uvedl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Lékař zjistil závažná poranění hlavy a pravděpodobné bylo i zranění nohy. „Muž byl ošetřen v rámci přednemocniční neodkladné péče a musel být připojen k přístrojem řízenému dýchání,“ řekl dále Humpl.

Pacienta poté záchranářský vrtulník přepravil do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě, kde ho ve vážném stavu převzali specialisté urgentního příjmu. „Jeho stav zůstává velmi vážný,“ upřesnil mluvčí fakultní nemocnice Tomáš Oborný. Cizí zavinění mužova zranění dosud nebylo zjištěno. Natíral prostě plot u domu a nejspíše se zřítil z blízkého srázu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.