Romská rodina postrachem vesnice! Jiří S.: Mlátili mě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Romská rodina postrachem vesnice! Jiří S.: Mlátili mě!

Strýc Ladislav M. (30) se svým synovcem Davidem M. (20).
Strýc Ladislav M. (30) se svým synovcem Davidem M. (20). (Foto Aha! – Kateřina Moravcová)

Romský klan stanul v pátek před soudem za útok na Jiřího S. (53) ze Strýčkovic na Domažlicku. Nebyl to první útok agresivních členů rodiny. Stěžovali si na ně i další sousedé.

K napadení Jiřího S. došlo loni v září. Ladislav M. (30) a jeho synovec David M. (20) mu začali nejprve nadávat a vyhrožovat. „Řvali na mě: zabiju tě ty bílá svině. Pak mě začali mlátit. Snažil jsem se bránit. Měli asi metrovou dřevěnou tyč. Bál jsem se, abych s ní nedostal přes hlavu, to by byl můj konec,“ popisoval Jiří S. (53). Po útoku skončil v domažlické nemocnici.

Video se připravuje ...

V pátek před okresním soudem v Domažlicích vypovídali všichni aktéři. Ladislav M. byl předvolán již před týdnem. Tehdy k jednání přišel opilý, včera vypovídal už střízlivý. „Já ale moc nepiju. Dám si tak 8 piv jednou za měsíc,“ vypověděl u soudu. „Nikoho jsme nemlátili, naopak pan Jiří napadl nás,“ líčil.

Státní žalobkyně i přesto podala na Ladislava M. návrh na vzetí do vazby a soudce tomu vyhověl. Za napadení mu hrozí až 8 let za mřížemi. David M. (20) je ve vazbě už od minulého týdne.

Autor:  mor

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.