Dnes je Den bublinkových fólií: Vyzkoušejte si simulátor praskání bublin! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Dnes je Den bublinkových fólií: Vyzkoušejte si simulátor praskání bublin!

Fotografie
Fotografie (internal)

Je jedno, jestli jí máte jen malý kousek, nebo rovnou celý balík! Pokaždé to dopadne stejně – vypráskáte všechno. Řeč je o bublinkové fólii, která se sice oficiálně používá jako obalový materiál, lidé ji spíš použivají na uklidnění.

Oblíbený obalový materiál dnes slaví, dnes je totiž Den bublinkové fólie! U ní to není jen o pocitu, že něco mačkáte, lidé totiž milují ten praskající zvuk. I to je důvod, proč lze na internetu najít celkem dost aplikací, které simulují praskání bublinkových fólii.

Už jste slyšeli o Puchi Puchi? Jedná se o simulátor praskání bublinkové fólie, který si můžete pořídit domů. Ano, čtete správně. Jakkoliv to zní podivně, nejasně a zmateně, je tomu tak! Doma si pak můžete nekonečně praskat, dokud vás to neomrzí!

ZAPRÁSKEJTE SI HNED TEĎ! STAČÍ KLIKNOUT NA TENTO TEXT

Víte, že…
… nejpoužívanější je bublinková fólie s průměrem bublinky 10 mm a výškou 3 až 4 mm?
… ji vytvořili v roce 1957 americký inženýr Alfred Fielding a švédský vynálezce Marc Chavannes, původně jako 3D tapetu?
… bublinková fólie nalézá využití i v bazénech? Pevnější forma fólie, tzv. solární bublinková fólie, slouží k ohřevu vody za pomoci Slunce. Po ohřátí vody slouží fólie jako izolace, která brání úniku tepla.

Psycholožka Radana Štěpánková: Mačkání je relaxace
„Mačkání bublinek na fólii máme rádi. Dostává nás do tranzu a zároveň přináší relaxaci. Než bublinka pod našimi prsty praskne, jsme napnutí a zažíváme vzrušení. Jakmile bublinka praskne, znamená to pro nás uvolnění, které ještě umocňuje ten charakteristický zvuk. Připomnělo mi to, jak nás jako děti bavilo dotýkat se tobolek netýkavky, které také prasknou a rozsemení se, nebo dotýkání se šťavele kyselého, který při doteku zavře lístky.“
Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.