Těžce postižená Jituška (7): Změnila školu, už není na obtíž... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Těžce postižená Jituška (7): Změnila školu, už není na obtíž...

Jituška se bude učit v malém kabinetu čebínské základní školy
Jituška se bude učit v malém kabinetu čebínské základní školy (Foto Aha! – Ondřej Požár)

Sedmiletá, těžce postižená autistka Jituška z Tišnova na Brněnsku, které pomáhají i čtenáři Aha!, změnila školu. Nově má v nedalekém Čebíně svou učebnu a asistentku.

S učením holčičce, která žije ve světě víl a potýká se s astmatem, hypoglykemií a rozštěpem páteře, bude pomáhat učitelka Jaroslava Fukanová. „Budeme se učit v malém kabinetu, ale i v první třídě mezi dětmi. Bude mít stejný rozvrh, ale je osvobozená od tělocviku, “ upřesnila. Jituška se do školy podle maminky Anastázie (31) těšila. „Moc se mi tady líbí,“ řekla Aha! holčička. V bývalé škole údajně byla jen tzv. »do počtu« a na obtíž...


Podle ředitelky školy Aleny Skácelové jsou jejich žáci vedeni k tomu, aby se k Jitušce hezky chovali. „Pět let jsme tu měli autistického chlapce. Navíc máme pro Jitku skvělou učitelku,“ vysvětlila.
Jituška se bude učit v malém kabinetu čebínské základní školy

Autor:  op

Přečtěte si
hakari.takara
20. 1. 2014 • 19:37

A nemyslíte, že si protiřečíte? Nikde není napsáno, že má mentální retardaci, holčička klidně může mít nadprůměrné IQ např. pokud má diagnózu pervazivní vývojová porucha Aspergerový syndrom... A navíc, pokud se ve třídě vyskytne jedinec, kterému probírání látky dělá problém, tak ostatním ve třídě vůbec neuškodí, když si látku zopakují... Ne nadarmo se říká, že opakování je matkou moudrosti.

topyr
20. 1. 2014 • 15:53

Bude akorát brzdit celou třídu. Všichni budou čekat na ni. To je pak vzdělávání na prd.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.