Nehoda Michaela Schumachera: Zmizelo klíčové video! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Nehoda Michaela Schumachera: Zmizelo klíčové video!

Fotografie
Fotografie (internal)

Okolo pádu šampiona F1 Michaela Schumachera se objevila spousta spekulací a polopravd. Pořádek v případu, byť zatím jen částečný, udělal až vyšetřovatel, který zveřejnil první zjištění z vyšetřování. Jenže i toho zarazila jedna věc…

První, co vyšetřovatel vyvrátil, byly spekulace, že Michael sjížděl horu příliš rychle. Na základě záznamu z kamery, kterou měl Schumacher na helmě, to totiž bylo možné vyloučit, jak sdělil státní zástupce Patrick Quincy během tiskové konference v Albertville. Stejně tak byly vyloučeny závady na lyžařském vybavení sedminásobného mistra světa.

Značení na svahu byl správné

Také značení neupraveného úseku mezi sjezdovkami v Méribelu bylo podle nich odpovídající předpisům. Vyšetřování nehody nicméně bude dál pokračovat. Quincy v prohlášení uvedl, že rychlost sedminásobného mistra světa odpovídala svahu a byla přiměřená. Přesnou rychlost ale na základě záznamu vyšetřovatelé vyčíslit nedokážou. "Využijeme záznam k rekonstrukci celé situace, abychom mohli přesně říct, kudy Schumacher jel," řekl Quincy s tím, že přibližně dvouminutové video budou ještě zkoumat.

Klíčové video náhle není…

Druhé video zachycující nehodu, které podle některých médií náhodou natočil německý turista, zatím státní zástupce nedostal do rukou. "Začínám pochybovat, že vůbec existuje," uvedl. Přitom podle zahraničních médií právě toto video mělo vnést do celého případu jasno.

Zatím je tedy jisté jen to, že Schumacher 29. prosince vyjel z vyznačené sjezdovky a při pádu narazil hlavou do kamene. Podle Quincyho byl mimo upravenou trať přibližně tři až šest metrů a balvan, o nějž se vážně zranil, leží osm metrů od hranice sjezdovky. Na otázku, zda se do neupraveného terénu vydal na pomoc jinému lyžaři, video nedokázalo přinést odpověď.

V perfektním stavu byly podle vyšetřovatelů lyže i vázání, helma se ovšem při nárazu rozlomila na dva kusy. "Podle našeho názoru nebyly lyže příčinou nehody," uvedl jeden z vyšetřovatelů Stéphane Bozon, podle něhož jel Schumacher "normální rychlostí zkušeného lyžaře." Michael je 12 dnů po nehodě stále v kritickém stavu a lékaři ho udržují v umělém spánku.

Přečtěte si
stekavypes
9. 1. 2014 • 17:57

Asi aby dostal pojistku

jima
9. 1. 2014 • 08:55

Lyze a vazani byly v poradku, sjezdovka radne vyznacena. Mimo sjezdovku sjel z vlastni vule, nevim, co se tedy porad vysetruje. Myslim, ze se chteji financne napakovat a zviditelnit jeho advokati.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.