Mobilní operátoři zvyšují ochranu zákazníků: Bič na podvodníky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Mobilní operátoři zvyšují ochranu zákazníků: Bič na podvodníky!

Zákazníci budou víc chránění
Zákazníci budou víc chránění (Profimedia.cz)

Dobrá zpráva! Podvodníci, kteří přes telefon okrádají lidi o peníze tím, že nabízejí výhodné půjčky, budou mít utrum. Od neděle už nebude možné prostřednictvím zvlášť zpoplatněných linek poskytovat úvěry a další finanční služby.

Ten, kdo se zajímal o nabídku úvěru nebo půjčky, zavolal na běžně zpoplatněnou linku. Operátorka na druhém konci mu ale sdělila, že musí zavolat na vysoce zpoplatněné číslo s tím, že mu provolanou částku vrátí. To se ale nestalo.

Nic netušící zákazník tak často provolal tisíce korun, aniž by nakonec slibovanou půjčku nebo úvěr dostal. S tím je ale teď konec. „Prvořadá je bezpečnost a ochrana zákazníků před zneužitím jejich důvěry. Shodli jsme se, že řešení musí být razantní, že nestačí nějaká upozornění či domluvy,“ uvedla prezidentka Asociace provozovatelů mobilních sítí Michaela Vrbová Renčínová. Výsledkem byla okamžitá změna již zmíněného kodexu.

Podvodníky čekají postihy
Zákaz se týká všech firem, které by chtěly poskytovat jakékoliv služby finančního charakteru prostřednictvím audiotexových linek
, tedy linek se zvýšenou minutovou sazbou za volání. Trestat budou jednotliví mobilní operátoři.

 

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.