Výherci Sportky se přihlásili o 400 000 000 Kč: Peníze před rodinou tají! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Výherci Sportky se přihlásili o 400 000 000 Kč: Peníze před rodinou tají!

Fotografie
Fotografie (internal)

Týden po výhře 400 000 000 Kč ve Sportce se noví multimilionáři přihlásili o výhru. „Jsme z vesnice a bojíme se závisti,“ řekli manželé z Chrudimska, když si včera v 8 hodin a 8 minut přišli vybrat výhru do pražské centrály Sazky. Nic bližšího proto o sobě říct nechtěli.

Že vyhráli takový balík peněz, se dozvěděli hned po losování minulou neděli. „Koukali jsme na televizi, manžel měl v ruce tiket a povídal: To vypadá, jako bysme to vyhráli my. Zkontrolovali jsme to na internetu. Pořádně nám to došlo až druhý den. To byla euforie,“ popsala výherkyně. „Hlavně se z toho teď nesmíme zbláznit,“ doplnil její muž.

Přišli neohlášeni
„Byli to sympatičtí lidé. Od pana ředitele dostali kytici a připili jsme si pravým šampaňským. Pěkně jsme si popovídali,“ prozradil mluvčí Sazky Václav Friedmann s tím, že přišli neohlášeni, což nebývá časté. Manželé si po 40 minut trvající schůzce odnesli 350 000 Kč v hotovosti a zamířili do centra metropole. „Chceme zajít na nějaký dobrý oběd,“ culili se. Zbytek peněz dostanou podle pravidel na bankovní účty.

Co udělají s penězi?
*
Část výhry půjde na charitu. „Obejdeme špitály a pomůžeme nemocným dětem. Sami si určíme, komu peníze dáme,“ prozradili plán s tím, že výhru tají i před zbytkem rodiny.

Kromě charity si chtějí splnit sny. „Chceme jet na hezkou dovolenou a zařídit si bydlení. Další peníze investujeme. Rozhodně je ale nechceme nazdařbůh rozházet,“ řekla hlava rodiny.

„Já tomu pořád nemůžu uvěřit. A i kdyby to bylo o jednu nulu méně, tak by to taky stačilo. A možná bychom měli méně starostí,“ doplnila jeho paní, která si představuje, že peníze zbudou i pro příští generaci.


Kde vsadili?

„Šel jsem náhodou kolem trafiky a vsadil si náhodný tip. Takhle vlastně sázím 20 let. Někdy dám náhodný tip, někdy si vyberu svá čísla,“ prozradil multimilionář s tím, že ani nechodí do stejné trafiky. „Sázím jednou týdně pokaždé jinde. Já věděl, že to jednou přijde,“ usmíval se. Generátor mu vybral čísla 5, 8, 15, 23, 37, 39 a 42 a číslo 6 ze Šance, které je také nutné uhodnout.


Autor:  Tomáš Koníček

Přečtěte si
koerich
12. 11. 2013 • 19:11

podle rozhovoru to vypadá na slušné lidi. Myslí i na nemocné děti. Přeju jim to. Ať si peníze ve zdraví užijí.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.