Dodrodruhovi sežral medvěd zásoby, a tak... Musel sníst svého psa! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Dodrodruhovi sežral medvěd zásoby, a tak... Musel sníst svého psa!

Fotografie
Fotografie (internal)

Muselo to být velmi těžké rozhodování – zabít svého nejlepšího přítele, nebo sám zemřít? Před takovou volbu byl postaven Kanaďan Marco Lavoie (44), kterému medvěd sežral zásoby na tříměsíční horskou túru. Nebezpečnou šelmu odvážně odehnal jeho oddaný vlčák. Toho ovšem po dlouhém hladovění se slzami v očích zabil a snědl. Jinak by jistojistě zemřel...

Kanaďan osudné červencové noci přespával ve stanu v lese. Zásoby jídla přilákaly medvěda, který nejen všechno snědl, ale zničil stan i kanoi. Na turistovi si nesmlsl nejspíš jen díky štěkotu jeho psa, který ho zastrašil. Marco tak přišel úplně o všechno. Uprostřed divočiny zůstal sám jen se svým čtyřnohým přítelem. Toho nakonec ubil kamenem, aby zachránil vlastní život...

Odborník na přežití v extrémních podmínkách Andre Bourbeau dobrodruha obdivuje: „Bylo to správné rozhodnutí. V okolí jezera Matagami, kde ho našli, nežije moc rostlin, které by se daly jíst. Kdyby psa nezabil, čekala by ho smrt.“ Marco prý za tři měsíce v pustině shodil polovinu váhy. Když ho záchranáři našli, byl hladový a podchlazený. Bez telefonu si nemohl ani zavolat pomoc. Navíc byl tak vysílený, že nebyl schopen ani mluvit.

Rodina odvážného dobrodruha nepostrádala. Měl být pryč čtvrt roku a ani nepočítali s tím, že by se z divočiny ozýval. Jeho zmizení nahlásili až v okamžiku, kdy se v očekávaném termínu nevrátil.

Přečtěte si
catherin4
4. 6. 2015 • 08:13

Tak toto bol obycajny hajzel, naco lezie do divociny ked tam nevie prezit? Zasoby jedla urcite nemal na tri mesiace, tak vela jedla sa so sebou nosit neda. Jeden pes mu na niekolko mesiacov tiez nestacil, takze aj tak musel jest aj nieco ine, zbytocne ho zabil. A nevedel ani, ako si zabezpecit jedlo tak, aby mu to nezozral medved, v prvom rade jedlo nesmie skladovat tam, kde sam spi, keby to medveda prilakalo, aby nezautocil aj na neho. Jedlo sa ma zavesit na strom tak, aby sa k nemu medved ani nic ine nedostalo, ale tento skuseny pan to samozrejme netusil, lebo si nic nenastudoval. Sprosty pako.

XLADI
4. 6. 2015 • 07:50

Pokud nebyl na poušti tak by nezemřel, spíš to bude dobrodruh co si poradí jen se zásobami ale bez nich je vyřízenej. Poživatelný je skoro všechno zvláště v červenci kdy všecno zraje a bují.

XLADI
4. 6. 2015 • 07:48

Zajímavý že medvěd se tam uživí, to co mu sežral byl spíš takový bonus a on sežere psa, který ho měl rád. Stalo se to v červenci, takže v době kdy všechno roste a bují, někde u jezera kde nejspíš žijí ryby. To není dobrodruh, co kdyby s ním byl místo psa člověk asi by taky neměl šanci. Jo kořínky a tráva mu nevoněly raději masíčko a chudák pes byl po ruce

majojo
6. 11. 2013 • 08:44

Ten pán je jistojistě přinejmenším blbec. Vydá se na třímesíční túru do divočiny a je tak "zkušený", že si hned na začátku nechá sežrat všechny zásoby? To nevěděl, že a jak si je má zabezpečit? A kde nechal nepoživatelné předměty, které medvěd jako lopatku, sekeru, nůž - že musel psa umlátit kamenem? Škoda, že mu ten pes neprokousl tepnu.

nemocna
6. 11. 2013 • 03:43

jak můžeš vědět že by pes nepřežil? určitě ano, na rozdíl od lidí ví jak se chovat v divočině i když byl vychováván v bytě a nemusí hned něco zabíjet, ty chcípni bezcito a lhostejnáku

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.