Betynku srazilo auto a málem přišla o nohu: Neměli na operaci, ale zachránili ji dobří lidé! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Betynku srazilo auto a málem přišla o nohu: Neměli na operaci, ale zachránili ji dobří lidé!

Betynka
Betynka  (Foto Aha – Jana Ulrichová)

Pod koly auta skončila fenka Betynka, ani ne roční kříženec krysaříka. Její páníček Michal Nistor (40) z Děčína s ní hned spěchal k veterináři. Tam ale s hrůzou zjistil, že na to, aby Betynce zajistil léčbu, nemá peníze...

Verdikt veterinářů zněl: Pejsek má komplikovanou otevřenou zlomeninu, kterou je třeba léčit operativně pomocí šroubů. Zákrok, bez něhož by Betynka přišla nejspíš o nohu, vyjde na 5 až 10 tisíc korun. „Tolik peněz nemáme. Zaplatili jsme za základní ošetření, injekci a fixaci obinadlem. Betynka trpěla a my s ní.

Kňučela bolestí, třásla se, přestala žrát. Byli jsme zoufalí,“ popsal Michal Nistor.
O případu se naštěstí dozvěděl třebenický veterinář Marek Káninský, který před časem zachránil pejska Denyho ochrnutého po otravě karbofuranem (Aha! informovalo). Na jeho nákladnou léčbu se tehdy složili i čtenáři Aha!. Z peněz, které zbyly, teď odoperuje Betynku.

„Zlomeninu holenní kosti bude zapotřebí zafixovat vnitřně implantátem. Pejska hospitalizujeme a odoperujeme. Když nebudou žádné komplikace, bude běhat, jako dřív,“ řekl Marek Káninský.
Betynčin páníček měl slzy v očích. „Jsem šťastný. Děkuji za sebe, ale hlavně za Betynku,“ řekl.



Autor: 

Přečtěte si
prroud
10. 10. 2013 • 14:37

Drzim palce

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.