Jak jde o křeslo, je u šéfa odborů všechno jinak! Jaroslav Zavadil: Je to Pan Plastelína! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Jak jde o křeslo, je u šéfa odborů všechno jinak! Jaroslav Zavadil: Je to Pan Plastelína!

Jaroslav Zavadil
Jaroslav Zavadil  (Foto Blesk - Pavel Machan, Ladislav Křivan, Jindřich Starý / Blesk)

Kam vítr, tam plášť. Kam prachy, tam já… Tak toto motto by se k šéfodboráři Jaroslavu Zavadilovi (65) skvěle hodilo. Své názory upravuje, jak zrovna potřebuje. Jako odborář kritizoval politiky, kudy chodil. Teď se chce stát jedním z nich. V rozhovoru pro časopis Týden popřel hned několik věcí, které dosud hlásal. Jakoby byl z plastelíny…


O vstupu do politiky

Ještě na jaře Jaroslav Zavadil v České televizi uvedl, že do politiky nikdy nevstoupí. A současnost? Vede kandidátku ČSSD do sněmovních voleb v Praze. „Myslím si, že jen blbec nemění své názory, abych použil výrok Winstona Churchilla,“ obhajuje svůj názorový veletoč Zavadil.

O módě

Zastupuje zaměstnance, kteří mnohdy neberou více, než minimální mzdu. Chodí ale v oblečení známých a ne levných značek, jako například Lacoste. „To, že si člověk koupí svetr v opravdu velké slevě, byť značkový, přece neznamená nic špatného. Kdybych chodil v opačném gardu, dostanu zase vynadáno, že odbory nereprezentuji, jak bych měl,“ vymlouvá se šéfodborář. Jeho trička jsou prý navíc často jen kopie. Snad nepodporuje obchod s padělky?!

O penězích

Společně s dalšími odboráři roky protestoval proti vysokým platům ústavních činitelů. Teď, když se sám může stát jedním z nich, je vše jinak. „Odboráři ani tak nekritizovali výši platů, ale typy valorizací a jak se s nimi zacházelo,“ říká. Navíc prozradil, že sám bere 65 tisíc korun měsíčně!

O Bohuslavu Sobotkovi

V roce 2003, ještě coby místopředseda odborů, pomáhal organizovat velké protesty proti vládě Vladimíra Špidly, v níž působil i Bohuslav Sobotka (41, ČSSD) coby ministr financí. Teď, když za jeho stranu Zavadil kandiduje, mu zčistajasna Sobotka nevadí. „Pro to, jaký dostal Sobotka mandát na sjezdu i v tajných volbách na nedávném ústředním výkonném výboru, by měl být premiérem.“

O Miroslavu Kalouskovi

Miroslav Kalousek (52, TOP 09) je pro mnohé doslova ztělesněním Satana. Loni v dubnu po masivní odborářské demonstraci proti vládě Petra Nečase si ale Zavadil s Kalouskem žoviálně popovídal nad půllitrem piva na hospodské zahrádce. „Nevidím důvod ho nerespektovat. Co se toho piva týče, myslím, že bych to udělal znovu,“ šokoval nyní Zavadil. Že by předzvěst budoucí vládní koalice?

Přečtěte si
reiner
10. 10. 2013 • 14:03

anezat
9. 10. 2013 • 22:16

Vím, že za to nemůže, ale vypadá jako opičák. Na rozdíl od Milana Štěcha. Nelze mu věřit ani nos mezi očima.

prroud
9. 10. 2013 • 00:10

Klasika......uz by to tem obycejnejm lidem (nam) konecne mohlo dojit,ze bez nich se samo neudela a paraziti se sami nepoucej.Kapri si sami rybnik nevypustej.

gabreta
8. 10. 2013 • 19:24

No vida jak je křeslo bohatýho šéfa chudejch dělníků dobrej odrazovej můstek,do ještě lépe placený vrcholný politiky!!A pak šup do Evropskýho parlamentu jako Falbr!!Jen tak dál soudruzi k světlým zítřkům.Bohužel jen vašich!!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.