Žralok-zabiják obral potápěče o výbavu za statisíce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Žralok-zabiják obral potápěče o výbavu za statisíce!

Žraloci kolem potápěče kroužili…
Žraloci kolem potápěče kroužili… (Foto: Profimedia)

Zavedená definice zní: Žralok = krvelačný zabiják! Ale žralok-zloděj? To to ještě nebylo! Britský potápěč Miguel Lasa (49) ovšem pocítil, jak nenechavý tenhle predátor může být!

Predátor fotografem

S fotografickou výbavou za víc než 365 tisíc korun a vydal se na expedici na Bahamy. Než ale stačil pořídit nějaký záznam, žralok tygří o výbavičku obral a dal se s ní na »útěk«. „Měl jsem vážně strach. Ne tak o svůj fotoaparát, ale o své bezpečí, nikdy jsem totiž nic podobného neviděl. Nakonec to ale byla úžasná akce,“ svěřil se spocity Lasa. „Žralok si uvědomil, že mu fotoaparát k ničemu nebude a asi po sto metrech ho zahodil na mořské dno,“ popsal podvodní krádež už se smíchem potápěč.


Žralok tygří

Obvykle měří 3,5 až 7,5 metru, váží od 385 po 635 kilogramů. Patří mezi jednoho z nejagresivnějších predátorů. Na svědomí má více útoků na člověka, než kterýkoliv jiný druh žraloka.






Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.