Agresivní muž vraždil kočky: Koťátku vystřelil oko! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Agresivní muž vraždil kočky: Koťátku vystřelil oko!

Dášenka jedním očkem vyhlíží lidského přítele.
Dášenka jedním očkem vyhlíží lidského přítele. (Foto: Aha! - Martin Přibyl)

Místo pohlazení dostala asi rok a půl stará číča Dášenka ránu do oka, a to střelou ze vzduchovky. Muž z Libčic u Prahy pálil po kočkách jako smyslů zbavený. Některé nepřežily.

 Dášenky s hnisavým otvorem místo oka se ujal Pražský spolek ochránců zvířat (PSOZ) a zařídil jí operaci. „Je velice statečná, a i když vidí jen jedním očičkem, je milá a přítulná,“ říká Hana Janišová z PSOZ. Dášenka teď v útulku Kocour Felix v Klecanech čeká na někoho, kdo ji přijme do svého života. „Musí žít v bytě, protože venku by byla s jedním očíčkem ohrožená,“ dodává Janišová.


Jak přispět

Přispět na operaci Dášenky, aby měli ochránci zvířat zase peníze na pomoc dalším kočičkám, můžete na účet 179 500 872/0300, variabilní symbol 092013. Další informace o opuštěných kočičkách najdete na www.psoz.cz.

Přečtěte si
aliaskocour
26. 9. 2013 • 02:33

Vazeny pane presdivko bubane. Vy jste ucinenej jasnovedec vyte uplne presne vsechno presne. Tak se Vas ptam proc dotycny strilel na ty kocky?! Kdyby nestrilel nemuselo by se zvire podrobovat operaci oka. Tak pane jasnovedce ted se ukaz.?! Proc v tyhle republice vubec zijou takovydle zrudy kteri tyraj zvirata!? Tak pane jasnovedce ukaz co umys. Operacni zakroky neco stoji a ne malo utulky kolikrat prezivaji pouze z daru hodnych lidi. Pane jasnovedce taky kdyz pujdete do nemocnice na operaci tak vite ze se muzete spolu ucasnit na danne operaci vase pojistovna vam nemusi celou operaci hradit. Tak pane jasnovedce piste fakta a ne blaboly kocka ktera nema oko tak vevolne prirode neprezije ma snizenou schopnos rozpoznavaci reflex ovsem by jste pane jasnovidce musel myt nastudovanou literaturu o kockach jinak by jste nemohl psat takove nesmysly. A pani Janisova je celim svim srdcem pro kocky a dela to velmi dobre z nikoho nemami penize kdyz to neni nutne.

belaa
18. 9. 2013 • 23:49

je spousta lidi co maji kocky radi.a ja jsem za ne stastna..taky mame dve kotata.jsou legracni dokazou pobavit.rozesmat-

belaa
18. 9. 2013 • 23:42

mam vzdycky vztek kdyz ctu jak nekdo ublizuje kockam..kocky nikomu nic nedelaji..lidi jsou dobytek.zavrit je .a tam je mucit..je to svinarna ublizovat nemi tvari,je to hnus

abvydavatelstvi
18. 9. 2013 • 23:31

Paní Janisovou znám osobně.... útulku věnuje svůj čas a vlastní prostředky... ale některé operace zvířat jsou finančně nákladné proto občas tady zveřejní číslo účtu...... kdyby lidé zvířata netyrali a nevyhazovali když je přestanou bavit... tak by žádné útulky nemusely být.... Jenom že spousta lidi jsou idioti kteří si nevazi sami sebe natož zvířat nebo přírody.... Každé zvíře má na teto planetě svůj význam a úkol... to jenom zakomplexovany člověk si mysli že má moc nad vším.... ale takový lidé jsou vždy potrestáni.... Vždycky každého dobehne jeho minulost......

lobotom
18. 9. 2013 • 21:18

Zato vy jistě víte úplně všechno a dokonce z jedné věty v pochybně publikovaném článku dokážete určit odbornost člověka. Ano, každý si chce nahrabat peníze, to je bohužel princip tohoto systému, jde jen o to zda peníze použije skutečně pro kočky nebo ne, ale to se takhle na dálku nedá zjistit. Nejlepší je potom přímo dojet na místo útulku, prohlédnout si ho, a předat příspěvek až tam osobně podle toho co vidíme co se tam děje nebo ne. Každopádně kočky by se neměly pouštět ven ani zdravé, kvůli střelcům, autům, nemocím, a taky hlavně škodám na přírodě.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.