Exprezident Klaus ve výprodeji: Jeho knihy nikdo nechce! Čekají je sběrné suroviny? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Exprezident Klaus ve výprodeji: Jeho knihy nikdo nechce! Čekají je sběrné suroviny?

Klaus rád píše i publikuje.
Klaus rád píše i publikuje. (koláž Ahaonline.cz)

Exprezident Václav Klaus (71) možná plánuje spasit českou pravici, záchranu by ale spíše potřeboval on sám. Alespoň tedy jako plodný autor. Ve chvíli, kdy se o něm uvažuje jako o kandidátovi sjednocené pravice na premiéra, jsou jeho literární veledíla ve výprodeji. A ani za necelou padesátikorunu je nikdo nechce!

Celých deset let svého prezidentování Klaus zásoboval knižní trh sbírkami svých projevů a esejů. Na kvalitě publikací nesoucí název Rok první až Rok desátý neuvěřitelně lpěl a často je věnoval jako hodnotný dar svým návštěvám na Hradě.

Padá na ně prach
Teď ale bývalá hlava státu místo v sídle českých prezidentů sedí ve svém miniinstitutu na Hanspaulce a příznivců mu ubylo. Je to znát. Zatímco dřív ceny jeho knih v obchodech neklesly pod dvě stovky a stály na ně fronty fanoušků, teď je obchody nabízejí jen za 49 korun. „Potřebovali jsme už uvolnit sklady,“ vysvětlila Aha! obrovské zlevnění Klausova portfolia Veronika Presová z Knižního klubu. Ani přes výprodejovou cenu ale knihy na odbyt nejdou.

Recyklace?
„Na skladě zatím máme stovky kusů knih. To, co se neprodá za sníženou cenu, budeme muset skartovat a ekologicky zlikvidovat,“ prozradil pak deníku Aha! zástupce jednoho z velkých knižních řetězců. Možná se tak dočkáme zvláštního paradoxu. Klaus, známý a hlasitý odpůrce »zelené politiky«, bude sám zrecyklován…

Spasitel Klaus
Návrat Václava Klause do vysoké politiky je čím dál pravděpodobnější. „Možná by to stálo za to,“ řekl o víkendu exprezident. Pravicovou koalici Klausových stoupenců chce sestavit Jana Bobošíková (48). Podpořil ji už například vlivný exposlanec ODS Boris Šťastný (43) a nově také skalní Klausův obdivovatel Pavel Bém (50, ODS).



Autor:  Vladimír Barák

Přečtěte si
anezat
29. 8. 2013 • 13:22

Hlavně aby si to přečetl tuneldědek - myslím tento článek.

tetajulca
28. 8. 2013 • 20:27

Už od začátku se jeho díla, např. Rok první a další, likvidují, Vozí se na skládky apod. , jen to bylo tajné

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.