Manžele Františka (†60) a Ludmilu (†56) z Vrchlabí našli zastřelené: Vražda a sebevražda kvůli velkým dluhům? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Manžele Františka (†60) a Ludmilu (†56) z Vrchlabí našli zastřelené: Vražda a sebevražda kvůli velkým dluhům?

ve Vrchlabí došlo k podivné dvojnásobné vraždě
ve Vrchlabí došlo k podivné dvojnásobné vraždě (koláž Ahaonline.cz)

Pět výstřelů uslyšeli v sobotu večer sousedé z bytu bývalého vrchlabského zastupitele za KSČM a řidiče sanitky Františka D. (†60). Policisté a záchranáři v něm pak našli mrtvého muže a jeho ženu Ludmilu D. (†56).

Kriminalisté na místě vyloučili, že by je zabil někdo třetí. Kdo z páru střílel, není zatím jasné. V pozadí tragédie mohly být dluhy, nebo nemoc. Podle sousedů František D. zřejmě nejprve zastřelil choť, a pak sebe.

„Slyšeli jsme asi pět výstřelů. Nejdřív jednu, a pak čtyři rychle za sebou. Jako ze samopalu,“ popisovali sousedé manželů, kteří byli svoji 38 let, měli dceru, syna a několik vnoučat. „Po té první pán koukal z okna a křičel, ať zavoláme záchranku, že manželka krvácí a sám měl zakrvácenou ruku,“ vyprávěli nájemníci.

Na místě policie našla jeho legálně drženou zbraň. Zda šlo o vraždu a sebevraždu, nepotvrdila. „Bližší informace prokáže až soudní pitva,“ uvedla Iva Kormošová z hradecké krajské policie.

Motiv tragédie?

Jasný není ani motiv střelby. Sousedé nejčastěji hovoří o tom, že muže, který jezdil u záchranky a jeho vysokoškolsky vzdělanou ženu, pracující jako účetní, mohly dostat na dno zdravotní, či finanční problémy. Měli údajně pět úvěrů ve výši skoro milionu, které nezvládali splácet, a proto byli v insolvenci. „Z jejich bytu se ozývaly hádky kvůli penězům,“ přiznala sousedka.

Video se připravuje ...


 



Přečtěte si
jity
19. 8. 2013 • 11:50

Mohu půjčit jen tolik, kolik jsem schopna zaplatit, ale tady je možné, že ti lidé k tomu přišli třeba i nevinně. Kdo ví jakou půjčku a za jaké úroky si nabrali.

majojo
19. 8. 2013 • 10:49

Tak to si snad děláš zadel či co? Ne každý, kdo celý život poctivě pracoval, dostane adekvátní důchod. A vyskakovat si do výše svého platu? Takže - přestěhovat se na důchod do unimo buňky a tam čekat, až mě jedno sychravé ráno najdou zmrzlýho?

jity
19. 8. 2013 • 09:43

Také je mi divné na co potřebovali dělat dluhy. Zkrátka když celý život pracovali, tak nemají alespoň střechu nad hlavou? Na to ostatní holt musím zapomenout, mohu vyskakovat jen do výše svého platu.

pelagie
19. 8. 2013 • 08:21

Zase jeden zmršený článek, to ti pisálci neumí něco napsat , aby to dávalo smysl a ne skákat z jedné věci do bruhé. A pokud by mělo jít o nějaké jejich dluhy ... divím se lidem v letech , že si troufají na nějaké úvěry , či půjčky, když je jasné, že je nemohou v jejich letech , kdy se chytají do penze splatit... ale je to čistě, či byla jenbom jejich věc....

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.