Pěstovali drogu za 12 milionů, teď stojí před soudem: Vietnamci žili v hale s marihuanou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Pěstovali drogu za 12 milionů, teď stojí před soudem: Vietnamci žili v hale s marihuanou!

Před zlínským soudem se včera zpovídali čtyři Vietnamci. První zleva a druhý zprava jsou »zahradníci«, další dva muži jsou údajní šéfové, uprostřed je tlumočnice.
Před zlínským soudem se včera zpovídali čtyři Vietnamci. První zleva a druhý zprava jsou »zahradníci«, další dva muži jsou údajní šéfové, uprostřed je tlumočnice. (Foto Aha! – Slávka Červená)

va Vietnamci (30 a 40) se na tři měsíce stali dobrovolnými vězni v hale, kde pěstovali marihuanu. Byli tam zamčeni a nesměli ani na krok. Jídlo jim vozili kumpáni. Z milionového kšeftu ale neměli ani korunu. Byli odhaleni a včera vypovídali před krajským soudem.

Jednu z největších pěstíren konopí odhalili loni kriminalisté v hale bývalého družstva v Jankovicích na Kroměřížsku. Zabavili tam 100 kilogramů sušené drogy z první sklizně a téměr 1700 rostlin pro další sklizeň. Úroda by vynesla až 12 milionů korun.

„Byl jsem tam tři měsíce a ani jednou jsem neopustil halu. S kolegou jsme tam byli zamčeni. Spal jsem v obytném kontejneru, v druhém bylo WC, sprcha a kuchyňka. Hlady jsem netrpěl, jídlo nám vozili,“ vypověděl Vietnamec (40) z Ostravska. On i jeho kolega (30) z Třebíčska, dělali »zahradníky«.

„Rostliny jsme zasadili. Dostali jsme napsaný podrobný návod a starali se o ně. Chtěl jsem si vydělat. Zpočátku jsem netušil, že půjde o takovou práci. Bohužel jsem nedostal ani korunu,“ dodal cizinec. Hlavním organizátorem měl být vietnamský podnikatel (41) ze Zlínska, jeho pomocníkem další muž (40) z Brna.

„Vinu necítím. Pomáhám krajanům a když jeden sháněl halu, sehnal jsem ji a majiteli předával dohodnutý nájem,“ tvrdil. Dvojice »zahradníků« to ale vyvrátila. „Já jsem oběma marihuanu v igelitových sáčcích osobně předával,“ řekl starší z nich. Další svědci budou vypovídat v říjnu.

Utajená vietnamská pěstírna marihuany, v níž byli oba cizinci zamčeni.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.