Švagrová matky-vražedkyně Michaely má obavy: Snad Mirkovi děti nevezmou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Švagrová matky-vražedkyně Michaely má obavy: Snad Mirkovi děti nevezmou!

švagrová vražedkyně Michaely
švagrová vražedkyně Michaely  (Foto pro Aha! – Petr Podroužek)

„Bojím se, že švagrovi vezme děti sociálka,“ strachuje se švagrová matky-vražedkyně Michaely H. (31) z Vlasatic. Nikdy nedokáže pochopit, jak mohla zabít po porodu tři novorozeňátka a zakopat je ve sklepě za domem.

Má obavy, co bude s jejich většími dětmi, synem (12) a dcerou (8), o které se teď stará jen jejich otec Miroslav H. (37). „Snad je sociálka Mirkovi teď nesebere. Pro ty děcka musí být strašné vědět něco takového,“ míní příbuzná Iveta L.

Vedoucí sociálního odboru radnice v Pohořelicích Silvie Maturová se ale nechala slyšet, že jejich pracoviště nyní musí hájit zájmy a blaho dětí, jimž poskytne i psychologickou pomoc. Proč ale nezasáhli dřív a nezabránili třem vraždám?

„Pokud neobdržíme podnět od státních a trestních orgánů, zdravotnických zařízení či fyzických osob, tak není možné podobné skutečnosti předem odhalovat,“ uvedla Maturová. Manželé se o syna i dceru podle okolí dobře starali až do čtvrtečního zatčení matky-vražedkyně.

Vraždila kvůli dluhům

Michaela H. v přiznání k vraždám, kdy loni v létě zabila čerstvě narozená dvojčátka a letos v květnu třetí miminko, uvedla jako motiv dluhy. Rodina dlužila bezmála 800 tisíc korun.


 






Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.