Tatry mají novou atrakci: 20 let udrží vaše vzpomínky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Tatry mají novou atrakci: 20 let udrží vaše vzpomínky!

Kosmonauti v tatrách
Kosmonauti v tatrách (Tatry mountain resort)

Na Chopok zamířili kosmonauté, kteří zde slavnostně usadili časovou kapsli, do které můžou návštěvníci po celé léto ukládat své odkazy pro budoucí generace.

Kosmonauté přistáli v Jasné na Priehybe, kde vyzdvihli časovou kapsli, naložili do speciální stříbrné kabiny Funitelu a vyvezli na Chopok do výšky 2008 mnm, kde bude kapsle uložená a za 20 let se zas otevře.

„V obálce je papír, na který může každý tužkou napsat zprávu pro další generace, nebo odkaz na zvěčnění. V obálce se nachází i odznak jako důkaz spjatý s odkazem. en, kdo ho bude držet v rukách má právo si za 20 let zprávu vyzvednout,“ uvedla Zuzana Fabianová  ze společnosti Tatry mountain resorts.

Může to být všeobecný odkaz pro budoucí generace, a nebo tajný odkaz adresovaný konkrétní osobě, fotka, případné přání, na které by si jinak za 20 let ani nevzpomenul. Vše toto bude hlídat časová známka a drak Demian, který je symbolem Demanovské Doliny.

Speciální kapsle bude roky uzavřená v překrásné přírodě hor a její tajemství zapečetěné jedinečným víkem se symbolem draka zosobňujícího nezničitelnost v čase. Časová kapsle se uzavře 30.listopadu 2013 a bude zapečetěná na následujících 20 let.

„Každý návštěvník střediska se potom může podívat na odpočítávání, kolik času zůstává do otevření kapsle plánovaného na rok 2033,“ dodává Fabianová. Vyzdvihnutím kapsle předcházel program dětských tanečních souborů a psaní odkazů. 

Tatry mají novou atrakci

Autor:  cam

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.