Vyvraždění rodiny byl plán?! Kevina Dahlgrena (20) zatkli ve Washingtonu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Vyvraždění rodiny byl plán?! Kevina Dahlgrena (20) zatkli ve Washingtonu!

Kevina zadrželi ve Washingtonu hned po příletu.
Kevina zadrželi ve Washingtonu hned po příletu. (Aha! - Ondřej Požár, Facebook)

Útěk Američana Kevina Dahlgrena (20) podezřelého z vraždy tety Veroniky H. (†46), strýce Martina H. a bratranců Davida (†16) a Filipa (†25), byl rychlý, ale krátký. Alespoň pro něj. Pro jiné to byla hra na tichou poštu a na nervy. Pouta na rukách mladíka cvakla ve čtvrtek večer na letišti ve Washingtonu. Měl čtyřnásobný mord i cestu zpět do Ameriky naplánovaný?

Ve vilce v luxusní brněnské čtvrti ležela od středečního večera čtyři mrtvá těla. Kevin už však mířil do Rakouska. Stopem, taxíkem, ani policie zatím neví. Ve čtvrtek nasedl ve Vídni na přímý let do Washingtonu a v 10.25 hodin odstartoval zpět do Ameriky. „Letí s vámi vrah, ale nikomu ani slovo,“ dozvěděla se od policie posádka Boeingu 767.

Piloti ani letušky na sobě nedali nic znát. Kevin netušil, že po něm na základě mezinárodního zatykače už jdou policisté na celém světě. Spolucestující neměli ani zdání, že sympatický mladík je nejspíš pachatel vraždy, která otřásla i otrlými kriminalisty. Tak to zůstalo bezmála 10 hodin, které let trval.

Báli se dalšího násilí

Tajnosti byly podle policie nezbytné. Obávali se dalšího neštěstí. „Hrozilo při prozrazení reálné nebezpečí, že by podezřelý mohl ohrozit také posádku letadla a cestující,“ objasnil šéf vyšetřovacího týmu Antonín Hrdlička.

Nevraždil v afektu

Jen Kevin zatím ví, proč příbuzné zmasakroval a co doopravdy v Česku hledal. Měl záchvat šílenství, vztek, nebo celou hrůzu dopodrobna naplánoval předem a soustředěně provedl? „Oběti byly zavražděny postupně, tudíž se zřejmě nejedná o vraždu v afektu,“ míní Hrdlička. Vše nasvědčuje tomu, že se jednotlivé vraždy odehrály s časovým odstupem. Pachatel na oběti čekal a zaútočil na ně různými zbraněmi. Žádná prý nebyla střelná. „Nikdy jsem ještě takto provedenou vraždu neviděl,“ připustil vyšetřovatel, podrobnosti ale uvést nechtěl.

Potkali jste ho?

Kriminalisté hledají svědky, které Dahlgrena na cestě z místa činu do Vídně viděli – motoristy, taxikáře, spolucestující. Nyní má policie 60 dnů na to, aby dodala důkazy americké straně a uprchlý cizinec se dostal před český soud. Hrozí mu až doživotí.



Přečtěte si
dannaa
24. 5. 2013 • 17:25

Děkuji POLICII. Moc dobrá práce.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.