Miliardář Vítek: Prý vydělával 25 tisíc měsíčně, ale prodává byty za stovky milionů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Miliardář Vítek: Prý vydělával 25 tisíc měsíčně, ale prodává byty za stovky milionů!

Radovan Vítek
Radovan Vítek (Foto Aha! – Jan Schejbal, CPI Groupe)

Tak o takovém bydlení můžeme jen snít. Miliardář a realitní magnát Radovan Vítek (42), oficiálně advokátní koncipient s platem 25 tisíc korun měsíčně, vybudoval ve Francii resort s luxusními apartmány. Máte zájem? Pak si připravte minimálně 78 milionů korun.

A to mluvíme o nejlevnější nabídce. Nemovitosti v rezidenčním projektu Palais Maeterlinck ve francouzské Nice se prodávají i za cenu 338 milionů korun. „Resort zahrnuje tři hlavní budovy s rezidencemi, společné prostory a zázemí, rozsáhlý venkovní bazén s výhledem na moře, zahrady i soukromou pláž,“ popsal manažer Vítkovy CPI Group Ladislav Všetečka.

Chtějí to i Češi     

Může mít v době hospodářské krize někdo o rezidence zájem? „Několik jich je už nyní rezervováno. Mezi zájemci jsou i Češi,“ prozradila mluvčí firmy Marcela Winklerová.

Luxusní komplex vznikl na místě hotelového areálu Côte d‘Azur. Výstavba a rekonstrukce, která celkově vyjde na 3,9 miliardy korun, úplně skončí až příští jaro. Celkem vznikne 18 apartmánů, o jejichž interiér se postaralo studio proslulého návrháře luxusní módy Ralpha Laurena.
Vítek podobným projektům věří, plánuje další miliardy investovat do rezidencí v alpském středisku Courchevel a ve švýcarské Crans Montaně.

Drahá maminka

Podle časopisu Forbes je Radovan Vítek na třetím místě v žebříčku českých dolarových miliardářů. Patří mu majetek za 38,8 miliardy korun.
Dobře vydělávat začal už v mládí, kdy jeho konto narostlo díky kuponové privatizaci Východoslovenských železáren či Slovnaftu. Vlastní realitní impérium (jen v Česku zhruba 12,7 tisíce nájemních bytů), nyní útočí na trhy střední a východní Evropy.

Před třemi roky málem přišel o 3,63 miliardy korun, o které se s ním soudila exmanželka Eva. Vítek ale tvrdil, že nic nemá a jako advokátní koncipient vydělává jen 25 tisíc Kč měsíčně. Majetek včas přepsal na matku. Eva si nakonec vybojovala vyrovnání 50 milionů korun.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.