10 nejneobvyklejších zaměstnaneckých odměn: Hromadné orgie i botox zdarma! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

10 nejneobvyklejších zaměstnaneckých odměn: Hromadné orgie i botox zdarma!

Zaměstnanecké benefity
Zaměstnanecké benefity (Foto ara)

Jak jste spokojení se svými benefity v práci? Máte telefon, notebook, stravenky a už si stěžujete, že byste chtěli víc? Co třeba odstranění vrásek, jídlo a pití zdarma nebo byste si rádi vzali do práce i svého hafana? Myslíte si, že to není možné? Ale je. Mrkněte se na zaměstnanecké výhody po celém světě, o jakých se vám nesnilo…

1. Každý pátek pivo zdarma

Pokud pracujete pro Advanced Medical, společnost v Port Orange na Floridě, od pondělka se budete těšit na pátek. Jednou týdně je tady každý zaměstnanec obdarován ledově studeným pivem. A to přece vždycky bodne! Motivace jako hrom. Taky byste si to nechali líbit? Zkuste to navrhnout šéfovi a uvidíte!

2. Za odměnu orgie

Německá pojišťovna se rozhodla odměnit úspěch prodejců netradičním způsobem – sexem s prostitutkou. Pojišťovací gigant Munich Re rozhodl, že sex je nejlepší způsob, jak udržet zaměstnance v kondici. Ale co si dopřávají ženy? Že by gigola?

3. Botox injekce a solárko

Nejenže zaměstnanci plynařské společnosti v USA mají přístup do obrovského fitness centra, aby si pořádně protáhli svá těla a vyloučili endorfiny z těla, ale také si mohou dopřát zdarma botoxové injekce a solárium. Takže pokud chcete vypadat o pár let mladší, mít krásnou postavu a snědou pleť, nechte se zaměstnat ve společnosti, která má tyto zajímavé benefity k dispozici.

4. Hanbatý pátek

Obchodní psycholog David Taylor si myslí, že když se v nejmenované firmě bude konat »nahý pátek«, posílí to týmového ducha. Lidé se před sebou přestanou stydět a budou si více věřit a spolupracovat. Tím, že se svléknou, přestanou mít zábrany a budou k sobě více otevření. Jak by to asi skončilo u nás?

5. Osobní tajemník gratis

Ve společnosti SC Johnson nabízí svým 12 000 zaměstnancům přístup k recepční službě, který se bude starat, o co jen si řeknete. Přinese a odnese vám věci do čistírny, vrátí knihu do knihovny, či vám dojde na nákup. Takový váš osobní sluha se vždycky hodí, ne?

6. Vlastní nákupní centrum

Microsoft má svoje nákupní a zábavní centrum, kde mohou zaměstnanci trávit volný čas, přestávky, jíst nebo si dokonce i zahrát fotbal. Tento obrovský komplex má více než tucet restaurací, záložnu, poštu, obchody a nabízí vše od svíček až po mobilní telefony. Takže když je v práci nuda, hurá na nákupy!

7. Zaplatí vám rozvod

Žádná firma nikdy nefinancovala svým zaměstnancům rozvodová řízení. Až před pěti lety s tím začala právnická kancelář Pannone z Manchesteru. Počet případů se tak v posledních třech letech zdvojnásobil. I jiné firmy ale platí za prvních pár poradenských sezení a přispívají na právní náklady. Jde jim zkrátka o to, abyste i v těžkém životním období měli pocit, že za vámi někdo stojí a nenechá vás na holičkách.

8. Domácí mazlíček do práce

Pracanti společnosti Airbnb (sdílený pronájem aut, bytů a domů po celém světě) si smějí přinést své domácí mazlíčky každý den do práce. Je o ně postaráno, mohou si spolu pohrát a jejich pánové je smějí venčit. Pokud se jim nechce, disponuje firma profesionálními chůvami o pejsky, kočky a další havěť. A vy si zatím zahrajete pingpong, jdete do kursu jógy a vlastně ani bio obědy nejsou výjimkou.

9. Volba hrdiny týdne

U společnosti Zappos (obuv, oblečení, tašky, kufry), když vám jde práce od ruky, můžete být zvolen hrdinou týdne. To pak dostanete 50 dolarů, kryté parkovací místo na měsíc, 150 dolarů ve formě dárkové karty Zappos a pláštěnku. To u nás byste už měli propíchnuté gumy a nikdo by se s vámi nebavil.

10. Minibar pro zaměstnance

Marketingová firma Phoenix-based McMurry, která se specializuje na publikování, web, video a mobilní telefony, poskytuje »minibar« v každé kanceláři s levným jídlem a čerstvým ovocem. Bar obsahuje navíc 20 různých druhů nápojů, espresso, balenou vodu a misku kuřecích řízečků. Zaměstnanci mají jídlo a pití zdarma každý pátek, také mají jednou za měsíc plně zajištěný oběd.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.