Živořící Milena (62): Kalousku, tohle máš za ožebračování důchodců! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Živořící Milena (62): Kalousku, tohle máš za ožebračování důchodců!

Milena nemá ministra ráda a nijak se tím netají.
Milena nemá ministra ráda a nijak se tím netají. (Aha! - Jitka Pecharova, koláž Ahaonline.cz)

Pořádně naštvaná je na současnou vládu pracující důchodkyně Milena P. (62) z Orlickoústecka. Zejména pak na ministra financí Miroslava Kalouska. Především kvůli němu jí totiž během tří let klesl plat na polovinu!

Ministři, a hlavně Kalousek, podle ní mají na svědomí takové změny, že její plat za úklid ve škole spadl na polovinu. Bez přivýdělku by žena, která je tři roky v důchodu, živořila.

V roce 2009 si paní Milena jako uklízečka vydělala přes 10 tisíc korun. Tento plat jí ovšem v dalším roce klesl o tisícovku, protože stát snížil mzdy státním zaměstnancům o 10 procent. Loni brala už jen 7179 korun poté, co se pracovníkům ve školních zařízeních snížila pracovní doba z osmi hodin na šest.

Nenávidí důchodce?

„Bylo to kvůli nízkému rozpočtu, protože je málo žáků. A tohle bylo řešení, aby se nepropouštělo. Samozřejmě mě to nepotěšilo,“ přiznává Milena. „A po letošním zrušení daňové úlevy pro pracující důchodce teď můj plat dělá už jen 5745 korun,“ pokračuje pracující důchodkyně. „Proč mám přitom dál platit sociální a zdravotní pojištění? Proč Kalousek nenávidí důchodce?“ ptá se rozzlobeně paní Milena, která žije sama, a pracovat musí, protože z pouhého důchodu by nevyžila.

I já musím jíst!

„Pořád slyším, že důchodce má přenechat práci mladým. Nikdo už nechápe, že i po odchodu do důchodu dál žiju, potřebuju jíst, platit nájem či splácet půjčku. A já žiju sama, takže bych na tohle bez platu neušetřila,“ říká Milena. Dříve své úspory dávala na léčbu leukémie své dcery, která bohužel stejně nezabrala, a nemocná dívka v 26 letech zemřela. „I to je důvod, proč chodím do práce. Doma samotné je mi smutno, potřebuju mezi lidi,“ přiznává paní Milena.

1658360:gallery:true:true

Přečtěte si
vlasticka
29. 3. 2013 • 17:12

To patřilo k příspěvku, že dcera té paní měla léčbu zadarmo.

vlasticka
29. 3. 2013 • 17:10

Pochybuji, že dcera měla vše zadarmo, vždyť dnes se platí již i za pobyt v nemocnici, také za léky a ty částky tak nízké nejsou.

mememumu
29. 3. 2013 • 15:51

K PRDUCHovi mám pár desítek let času. Setkávám se ale s PRDUCHy, kteří jsou v práci velký přínosem díky svým odborným znalostem a zkušenostem, které jsou nenehraditelné - jakmile odejdou, bude to problém, protože adekvátní náhrada vyrůstá desítky let. A chytří zaměstnavatelé to vědí. Bavím se samozřejmě o kvalifikovaných pozicích, neboli o světě, který je ti velice vzdálen.

cochcete
29. 3. 2013 • 10:36

Já lituji tu paní a lituji také mladé rodiny, upřímně lituji všech, kteří trpí v tomhle zasraném státě. Většina strádajících žije v bídě ne vlastní vinou.Nenapadejme se mezi sebou. Viníci jsou jinde.

jimka
29. 3. 2013 • 08:48

Vůbec paní nelituji a nechápu. Má víc, než mladé rodiny s dětmi. Nevím, co by chtěla. Měla myslet na "zadní kolečka" a né se zadlužovat. A hrozné je, že se vymlouvá na nemocnou dceru. Ta měla léčbu zadarmo a paní si za 10 - 15 let mohla něco našetřit a né si práskat dluhy. Je potřeba používat také zdravý selský rozum a umět počítat 1+1. A také nechápu pisálka, který tento článek napsal. Pisálku zeptej se mladých rodin kolik mají na měsíc? To je tragédie, ale jedna ufňukaná bába mě nedojme.(Můžu si dovolit jí takto nazvat, protože je stejně stará jako já).

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.