»Laskavý« premiér Petr Nečas: DPH poroste pomaleji! Zn.: Jde mi o koryto! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

»Laskavý« premiér Petr Nečas: DPH poroste pomaleji! Zn.: Jde mi o koryto!

Premiér Petr Nečas (ODS) musí ustupovat rebelům ve své straně a mění původní rozhodnutí.
Premiér Petr Nečas (ODS) musí ustupovat rebelům ve své straně a mění původní rozhodnutí. (Aha! – Martin Přibyl, Petr Novotný, ČTK)

V ODS sílí rebelie poslanců, kterým se nelíbí ani premiér Petr Nečas (46, ODS), ani jeho stabilizační balíček obsahující například i vyšší DPH, která od příštího roku zdraží naprosto všechno. Vytasil se proto s řešením. Výsledek? DPH poroste o něco méně...

„Seznámil jsem členy výkonné rady s kompromisním návrhem, který je podle mého názoru takový, že by byl dojednatelný uvnitř ODS, ale i s koaličními partnery,“ řekl. O co jde? Podle zdrojů z ODS chce Nečas namísto obou sazeb navýšit jen takzvanou sazbu »sníženou«. Ta zdraží potraviny, vodu, teplo či léky. Sazby by tak od příštího roku byly ve výši 15 a 20 %.

Co to vypovídá o budoucím stavu našich peněženek, je zřejmé. O premiérovi to ale říká také něco podstatného: když se na něho kvůli DPH obořili lidé bez peněz, vstříc jim nevyšel. Nyní mu ale s blížícím se volebním kongresem ODS hrozí ztráta vlivného postu v čele strany a potažmo vlády, a tak jde všechno…

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.