Umírající ženě už tiskli parte: Její srdce nečekaně »nastartovalo«! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Umírající ženě už tiskli parte: Její srdce nečekaně »nastartovalo«!

Carol s dcerou Maxine.
Carol s dcerou Maxine. (Profimedia.cz)

Britka Carol Brothersová (63) z Eastertonu ve vracela domů z nákupu, když utrpěla infarkt. Srdce se jí zastavilo na celých 45 minut, lékaři jí dali maximálně den života a rodina s ní rozloučila. K překvapení všech se ale Carol o tři dny později probudila a zcela se uzdravila.

Infarkt Carol zastihl u domovních dveří. Sesunula se k zemi a její dcera Maxine Dickinsonová (43) okamžitě zavolala záchranku. Jenže Carol přestalo bít srdce a tak jí Maxine musela poskytnout první pomoc.

Srdce jí nakonec začalo pracovat až po dlouhých 45 minutách. Do nemocnice Carol přivezli v bezvědomí v kritickém stavu a lékaři zoufalé rodině po vyšetřeních oznámili, že má před sebou nanejvýš 24 hodin života. „Její stav se pořád zhoršoval a lékaři nám řekli, že nejlepší bude přestat jí dávat léky a nechat ji odejít,“ vypráví Maxine.

Rodina ji nechala odpojit od přístrojů a čekala na telefonát oznamující její smrt, který ale nepřicházel. Po třech dnech ale dostali jiné zprávy. „Sestra zrovna omývala matce obličej, když otevřela oči. Byl to zázrak,“ říká šťastná dcera. Carol po třech týdnech z nemocnice propustili, kromě epilepsie je zcela zdravá a dokonce se chystá na výlet do Afriky.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.