Seniorku (†81) umlátil kladivem: Z vraždy ho usvědčil hrneček! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Seniorku (†81) umlátil kladivem: Z vraždy ho usvědčil hrneček!

Soud vraha poslal za mříže na 14,5 roku. (Ilustrační foto)
Soud vraha poslal za mříže na 14,5 roku. (Ilustrační foto) (Profimedia.cz)

Josefa P. (†81), poslední nájemkyně domu číslo 38, ze kterého se v Belgické ulici na pražských Vinohradech už všichni kvůli chystané rekonstrukci vystěhovali, ležela bez známek života v kuchyni na gauči. Byl 26. únor 1991.

Nebylo pochyb, že Josefu někdo zavraždil. Měla rozbitou hlavu, zabiják ji ubil kladivem. Pachatel do přízemního bytu vnikl okénkem ve světlíku. Pozornosti detektivů z pražské mordparty neuniklo, že ve vitríně skříně, která už byla před stěhováním staré paní také vyklizena, zůstal jeden polorozbitý porcelánový hrneček.

„Pocházel z matčina svatebního servisu,“ objasnil policistům syn oběti a servis podrobně popsal. S otlučeným hrnkem detektivové prošli starožitnictví, bazary a vetešnictví v celé Praze. V červnu přinesla jejich vytrvalost »ovoce«. Hrneček ukázali prodávajícímu v bazaru v Krymské ulici v Praze 10.

„Ten neúplný servis tady je,“ přiznal prodavač. Z výkupní knihy pak kriminalisté již vyčetli jméno a adresu pobytu homosexuála Jaroslava M. Na jeho zápěstí záhy cvakla želízka. Na začátku výslechu zarputile tvrdil, že s případem nemá nic společného. Když uviděl servis, doznal se. Jaroslav M. tehdy žil v Máchově ulici nedaleko místa činu se svým přítelem Jozefem D. Ten se staral o kuchyň, uklízel a Jaroslav M. »vydělával« krádežemi po Praze. Tak došlo až k vraždě Josefy P. Soud ho poslal na 14,5 roku za mříže.

Znáte okolnosti tohoto případu? Napište na aha@ahaonline.cz


Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.