Gorilí miminko z pražské ZOO: Kuk, jsem kluk! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Gorilí miminko z pražské ZOO: Kuk, jsem kluk!

Mámo, nedej mě nikomu.
Mámo, nedej mě nikomu. (Foto Aha! – Karel Kopáč)

Je to kluk! Spor ředitele zoo Miroslava Bobka a gorilího »táty« Marka Ždánského, zda gorilka narozená 22. prosince v pražské zoo je kluk nebo holka, bez jakýchkoliv pochyb včera rozhodly testy DNA. Pravdu měl ředitel!

Genetickou analýzu provedli pracovníci laboratoře Genomac z tkáně pupeční šňůry. Potvrdili odhad šéfa zahrady. „Pohlaví je u takto malých mláďat velmi podobné. Když jsem později viděl, jak močí, bylo jasné, že to je sameček. Je mi ale líto, že nevyšel můj tip na holčičku. V budoucnu by měla lepší vyhlídky na novou rodinu. Důležité ale je, že jsou Kijivu i mládě v pořádku,“ řekl včera Aha! bývalý chovatel pražských goril Ždánský.

Zoo nyní pro gorilího chlapečka hledá jméno. Návrhy může veřejnost až do neděle 20. ledna do 16.00 vhazovat do schránky v pavilonu goril. Autor vybraného vítězného návrhu obdrží kartu Fanklubu Zoo Praha, která vedle neomezeného počtu vstupů do zoo umožňuje čerpat bonusy v celkové hodnotě 10 tisíc Kč.



Autor:  vet

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.