Premiér vymetl Karolínu Peake z obrany: Skončí i Nečas? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Premiér vymetl Karolínu Peake z obrany: Skončí i Nečas?

Peake včera ráno při seznamování s vedením generálního štábu.
Peake včera ráno při seznamování s vedením generálního štábu. (Foto Aha! – Alexandr Malachovský, ČTK)

Tomu se říká »turboveletoč«. Premiér Petr Nečas (48, ODS) včera navrhl odvolání ministryně obrany Karolíny Peake (37, LIDEM) a prezident Václav Klaus to obratem posvětil. V úřadu se tak Peake ohřála pouhých osm dní. Stala se tak nejrychleji odvolaným ministrem v historii Česka! Tahle »mrška« se však hodlá bránit! V emotivním projevu, rozklepaným hlasem, už oznámila, že ministři za její stranu opustí 10. ledna kabinet. Srazí Nečasovi vaz?

Podle Nečase se Peake na obraně chovala jako na dobytém území. Vadilo mu, že vyhodila například prvního náměstka, Klausovi blízkého Vlastimila Picka, a šéfa sekce vyzbrojování Pavla Bulanta. A také, že ještě nemá bezpečnostní doložku, díky níž má přístup k materiálům NATO. „Za odvoláním Picka a Bulanta si stojím. A formuláře k doložce jsem chtěla vyplnit tento víkend,“ oponovala Peake.


Odmítla Nečasovu nabídku, aby dál zůstala vicepremiérkou, a vyzvala své ministry, aby opustili vládu. „Nedovedu si představit, že bychom v ní zůstali,“ řekla. A naznačila, že její »pidistrana« LIDEM půjde do opozice. Závěrem svého vystoupení ještě Nečasovi uštědřila facku s tím, že si dovede představit, že pokud ČSSD navrhne hlasování o důvěře vládě, její poslanci to podpoří.

Pozdrav generálům

Dobře naladěná Peake se včera dopoledne, pár hodin před svým neslavným koncem, seznamovala s vedením Generálního štábu Armády ČR. S jistotou se teď dá říci, že úplně zbytečne.



Přečtěte si
pycem
19. 1. 2013 • 17:18

Vysoké odklonné, kriminalita v politice, zaměstnávání a placení konkubíny za peníze daňových poplatníků, to tu ještě v historii našeho národa nebylo. Nečasi, táhni.

waltari
22. 12. 2012 • 10:49

ty zase vypouštíš duševní průjem,prtko

zadnice
22. 12. 2012 • 09:39

V žádném případě se moci a hlavně peněz nevzdají. Na tyto křiváky se koala v čele s Nečasem může vždy "spolehnout"!!!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.