Senátor Okamura: Skoupil kus Prahy! Byty, pozemky, luxusní auta...PŘEHLED jeho majetku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Senátor Okamura: Skoupil kus Prahy! Byty, pozemky, luxusní auta...PŘEHLED jeho majetku!

Okamura kandiduje na prezidenta, protože chce, aby Češi okusili západní styl života. Sám si ho dopřává dlouho.
Okamura kandiduje na prezidenta, protože chce, aby Češi okusili západní styl života. Sám si ho dopřává dlouho. (Foto Aha! - Dan Černovský, Martin Přibyl, Martin Pekárek, ara)

Znali jsme ho jako experta na cestovní trh, nyní je z něj novopečený senátor za Zlínsko. Tomio Okamura (40) ale nechce jen šest let sedět na senátním bidýlku a zajímá ho hned stolec nejvyšší: prezidentský. A kdyby skutečně nasbíral dost podpisů na kandidaturu a po lednových volbách stěhoval »krámy« na Hrad, zůstala by po něm spousta opuštěných nemovitostí i obchodních aktivit.

Kromě družstevního bytu v Praze-Hostivaři, kde má trvalou adresu, totiž v metropoli vlastní byt v Libni a na luxusních Vinohradech. Okamurův pozemek na Břevnově, kde má už za několik let vzniknout čtyřpatrový dům s výhledem na Pražský hrad či dokonce horu Říp, stále leží ladem. Bratr-architekt nemá čas se mu věnovat.


Neméně prestižní je i Okamurův vkus na auta. Poté, co v lednu na dálnici D1 zlikvidoval Aston Martin za 3,6 milionu, už má nový – jen není decentně černý, nýbrž oranžový. „Astona Martina jsem si pořídil jako hobby. Vždy se mi líbilo, že jej řídil James Bond – symbol galantnosti k ženám a boje proti zlu,“ vysvětluje svoji věrnost ručně vyráběným autům Okamura.

Kromě nemovitostí, pozemků a aut za desítky milionů je pak česko-japonský podnikatel, který do našich luhů a hájů přijel v roce 1978, spolumajitelem několika firem. Spoluvlastní například restauraci či obchod s japonským zbožím a oblečením pro milovníky japonské módy ve stylu »lolitek«. Na Zlínsku, kde v senátním obvodu č. 80 kandidoval, přitom nemá ani cihličku…

Podnikatelské aktivity

● Vlastní desetinu restaurace Staré časy v pražské Rytířské ulici.

● Vlastní obchod Japa Foods, kde se prodávají japonské potraviny a móda, ten vede s exmanželkou a jejím současným partnerem.

● Je jednatelem cestovní kanceláře Miki Travel.

● Je společníkem ve firmě Mebius, která se specializuje na překlady a tlumočení.

● Je společníkem ve firmě Break2Win, s. r. o., která prodává metodiku na analýzu tenisových zápasů.



Přečtěte si
colombina
22. 11. 2012 • 15:58

savaroman
22. 11. 2012 • 08:21

Pan Okamura mluví tak, aby se to dobře poslouchalo. Je to populista. Copak je tak těžké to poznat ?

lillyli
24. 10. 2012 • 08:18

Daně jsou v naší zemi tak obludně vysoké, že se všichni snažíme je nějak snížit. To není zločin, pokud to děláme legálním způsobem. Ale nevzpomínám si, že by k něčemu přišel zadarmo nebo za symbolickou korunu, jak tomu je u ostatních špindírů. O úplatcích nemluvě!

asiasi
24. 10. 2012 • 08:12

Život ho naučil, vypadá to, že vše získal solidním způsobem. Je otázka co ho naučí česká politika - zda se přizpůsobí "jejím mravům" a nebo tomu bude naopak. Jinak, kdyby jeho cestou šly naše vlády a nenechaly si rozkrást "svůj"/státní/ majetek bylo by nám určitě lépe.

moravacka
24. 10. 2012 • 00:28

jdete uz do haje, a co "danove priznani politiku"??? Ty jste videl???

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.