Rozebrali jsme ho pro vás... iPHONE 5! Co všechno je uvnitř? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Rozebrali jsme ho pro vás... iPHONE 5! Co všechno je uvnitř?

Fotografie
Fotografie (internal)

Vášeň a styl Apple. Však víte, jaké šílenství mezi milovníky »nakousnutého jablíčka« vždy rozpoutá nový výrobek kultovní značky. V poslední době nezná mezí nadšení pro nový chytrý telefon iPhone 5.

Pojďme se schválně podívat, co se skrývá uvnitř. A věřte, že je to složitý mikrosvět součástek od desítek výrobců svezených do fabriky Apple z celého světa. Tady jsou jen některé základní kousky…

 

Víte, že…

…u Sony například Apple objednává i 8megapixelovou mikrokameru za 23 eur, tedy necelých 600 korun?

…dvě anténky s výkonnými zesilovači rámují pouzdro přístroje zevnitř?… segmenty jsou k základnímu panelu připevněny 25 šroubečky?

Jablíčka na kaši aneb Také se podívali dovnitř…

Miliony vyznavačů Apple asi pobouří tihle dva experti na »drcení jablek«. Znechuceni nekritickým kultem značky se rozhodli předvést své umění destrukce. Ano, také se dívají, co je uvnitř… Němec Michael Tompert (s pistolí) a americký fotograf Paul Fairchild programově ničí výrobky známé značky. Strkají mobily pod vlak, rozřezávají chirurgickou flexou myš, střílejí do tabletu, mlátí kladivem do iMacu, topí je ve vodě, apod. Pro slabší žaludky z řad fanoušků Apple ale tohle rozhodně není…

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.