PROHIBICE! Tvrdý alkohol se nesmí prodávat a nalévat už NIKDE! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

PROHIBICE! Tvrdý alkohol se nesmí prodávat a nalévat už NIKDE!

Prohibice »tvrdého«
Prohibice »tvrdého« (Aha! – Dan Černovský, Profimedia.cz, ČTK)

Ministr zdravotnictví Leoš Heger (TOP 09) v pátek vpodvečer vyslal jasný signál – tvrdému alkoholu je konec, dokud se nezjistí, kde se vzal jedovatý metylalkohol, a jak jeho řádění zastavit!

S okamžitou platností zakázal prodej a nalévání tvrdého alkoholu, který obsahuje přes 20 procent etanolu. Dosud zákaz platil jen pro stánky, nyní už si ale vodku, rum, whisky a další oblíbené nápoje nedáte ani v restauracích a nekoupíte je ani v supermarketech. V restauracích trvdý alkohol nemůže být aní součástí míchaného nápoje!

Podle analýzy, kterou má Heger k dispozici, byla totiž dosavadní opatření nedostatečná a jed se dostal i do hlavního města, kde byl včera ve vážném stavu hospitalizován třicetiletý muž. Většina případů byla přitom do té doby ve Zlínském a Moravskoslezském kraji. Prohibice platí od pátku 19 hod. do odvolání.

Co se stane tomu, kdo zákaz poruší? Pro podnikatele platí flastr ve výši až 3 milionů korun. Ten, kdo by navíc jedovatý alkohol prodal či nalil, by mohl strávit za mřížemi až 10 let!

Hrozí mu 8 let!

Zlínští kriminalisté včera obvinili Aleše S. (51), dodavatele pančovaných lihovin do večerky na sídlišti Jižní Svahy, jejíž zákazníci umírali. Celkově je obviněn ze tří skutků včetně ohrožování zdraví a hrozí mu až 8 let vězení! 

Našli výrobnu

Moravskoslezská policie už obvinila v případu metylalkoholu osm lidí, další dva zadržela. Na Novojičínsku navíc objevili nelegální výrobnu alkoholu s asi 5 tisíci litry podezřelých lihovin.

 

Přečtěte si
lukreciaborgia
16. 9. 2012 • 08:54

novinářka Jana Lorencová na to upozorňovala už léta!Radovan Krejčíř,pocházející z Českého Těšína tam přece začínal!!A začínal s pašem alkoholu do a z Polska.!Přes Český a Polský Těšín se pašovalo za 80 000.-Kč denně!!!To tam všichni věděli,bylo to i v TV,byly o tom reportáže,psali o tom investigativní novináři a lážo-plážo se nic nedělo.Krejčíř má vazby až na hrad.Momentálně z toho těží Kalousek. http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/jana-lorencova.php?itemid=17492

keiti
15. 9. 2012 • 06:09

Je třeba jednat,Kalous a ten chlast spolek ve sněmovně nemá jistotu,že neoslepne.

topyr
15. 9. 2012 • 03:01

Proč se ten zákaz nevztahuje jen na levné patoky řekněme do 200 Kč za lahev. Silně pochybuji, že by se v pravé ruské vodce, bourbonu, skotské nebo irské whisk(e)y, pravém karibském rumu, koňaku, armaňaku, tequile nebo třeba i v becherovce, fernetu anebo značkové slivovici od Jelínka vyskytoval nějaký metyl. Nebo je to riziko opravdu tak velké? Z těch článků jsem měl dojem, že rizikový je zejména levný chlast pro socky, nikoliv normální značkové destiláty a lihoviny.

Shelby16
15. 9. 2012 • 01:42

1pravda1
15. 9. 2012 • 01:19

a zdražovač veškerého zboží Kalousek? Jak to, že se najednou ohnivě nevyjadřuje, jak je jeho zvykem? Proč mu nevadí tak obrovské daňové úniky z černého alkoholu? Vždyť je u koryta odjakživa a zákony udělali tak, aby pomohly černému trhu. K čemu takový stát, který neuchrání své občany před smrtí a ještě je okrádá na všemožných daních!!! Za co tady vlastně platíme?

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.