Velké požáry v Praze: Shořel byt plný odpadků! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Velké požáry v Praze: Shořel byt plný odpadků!

Josef Vyčítal, když ho v kukle vyváděli hasiči z domu.
Josef Vyčítal, když ho v kukle vyváděli hasiči z domu. (Aha! – M. Přibyl, R. B. Janečka, HZS Praha)

Během jedné noci dva velké požáry v Praze. Jeden dům zapálil zloděj, aby zahladil stopy v době, kdy byli majitelé na dovolené. Druhý požár bytu v pětipatrovém domě způsobil »sběratel«, který doma skladoval odpadky a harampádí.

Josef Vyčítal (86): Bylo to dobrodružství!

Že začalo hořet v bytě jednoho z domů na pražských Vinohradech, sousedy nepřekvapilo. Mají souseda, který si byt plní odpadky. Teď zřejmě vlastní nedbalostí o většinu věcí přišel. Lidi z domu zachránila jedna z nájemnic, zavolala hasiče. Ti její sousedy museli vyvést z domu v kyslíkových kuklách.

„Požárník mi nasadil tu kuklu, moc jsem toho neviděl, ale mohl jsem dejchat,“ vypráví Josef Vyčítal (86). „Když nás vyvedli ven, šli jsme naproti na pivo a čekali. Po dvou hodinách jsme se mohli vrátit. Smrad je šílenej, pochybuji, že se toho někdy zbavíme,“ zoufal si.

Syn majitelů: Rodiče vykradli a dům zapálili!

V noci na úterý přišli rodiče pana Vyhnálka z pražské části Újezd nad Lesy o vše. Zatímco si užívali dovolené, zloděj jim vykradl a zapálil dům, který budovali postupně celých dvacet let. Shořelo celé patro a zbytek domu je zničený.

„Budovali jsme to s tátou dvacet let. Původně malou chatku po dědovi jsme postupně dostavovali, aby z toho byl dům na bydlení. O požáru otec ještě neví, musím si nějak urovnat, jak mu to řeknu,“ říká syn majitelů.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.