Velký test: Jak posekat vysokou trávu? Bubnovou sekačkou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Velký test: Jak posekat vysokou trávu? Bubnovou sekačkou!

Fotografie
Fotografie (internal)

Posekat přerostlou trávu či plevele klasická rotační sekačka nezvládne. Jak se ale postarat o plochy, na kterých trávu nesekáte pravidelně? Celkem snadno si s ní poradí bubnová, neboli disková sekačka. Výborná je i na ne zcela rovných velkých pozemcích, kde trávu sekáte třeba jen dvakrát nebo třikrát ročně. Při jejich výběru se můžete inspirovat následujícím testem.

JAK JSME TESTOVALI

Do testu jsme zařadili bubnové sekačky se šíří záběru cca 60 cm a výkonem benzinového motoru 5,5 až 6,5 HP. Při testu jsme sekali trávu vysokou cca 140 cm. Louka byla částečně zarostlá plevelem a místy vykazovala terénní nerovnosti. Zajímalo nás, jak si poradí s náročnými podmínkami. Především zda výkon motoru zvládne i velmi hustý porost, jak kola a žací ústrojí zvládnou nerovnosti a jak se sekačka při práci ovládá. Zaměřili jsme se na bezpečnost při sekání a snadné startování. Po praktickém testu byly »bubnovky« prohlédnuty, abychom zhodnotili technické a dílenské zpracování. Sledovali jsme konstrukční řešení nejvíce namáhaných součástek.

CO TEST UKÁZAL?

Zjistili jsme, že modely osazené motorem Briggs&Stratton vykazovaly nižší vibrace než stroje osazené motorem Honda. Ke společným vlastnostem patří, že ovládání bubnu a pojezdu je řešeno odděleně, samostatnými pákami. U všech lze nastavit výšku madla, nejkomfortněji u testované Perly. Všechny mají mezi zadními koly ochrannou gumovou zástěrku, která chrání nohy obsluhy před odlétávající trávou. Jsou vybaveny postranní řádkovací plentou.

Více najdete na www.itest.cz

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.