Cestovní pojištění k platební kartě: Lze se na něj spoléhat? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Cestovní pojištění k platební kartě: Lze se na něj spoléhat?

Plavky, kartáček a platební karta. V ideálním případě toho na dovolenou víc nepotřebujete!
Plavky, kartáček a platební karta. V ideálním případě toho na dovolenou víc nepotřebujete! (Zdroj: Allianz pojišťovna)

Chystáte se odjet na dovolenou a přemýšlíte, zda si sjednat cestovní pojištění? Nebo spoléháte na pojistku, kterou vám nabídla banka k platební kartě? „Důležité je být pojištěný a vědět, zda je sjednané cestovní pojištění dostatečné a pokrývá vše potřebné. Vždy se tedy v bance ujistěte o podmínkách, za kterých pojištění platí,“ upozorňuje finanční konzultant Jan Kopecký.

Na kolik jste pojištění?

Máte účet u banky a zároveň k platební kartě sjednáno cestovní připojištění? Podívejte se, na kolik jste pojištěni a za kolik korun měsíčně. Jedná se o základní připojištění k běžnému účtu. 

Důležité!

Při zahraniční cestě mějte na účtu vždy nějaké peníze navíc. Může se stát, že lékaře na místě zaplatíte ze svého a peníze zpět dostanete až zpětně v ČR.

V případě nutnosti si nezapomeňte vždy vzít účet za ošetření, jinak vám zpětně pojišťovna nic neproplatí.

Přečtěte si
Tarpedivan
28. 6. 2019 • 17:57

Cestovní pojištění k platební kartě sice mám, ale vůbec ho nevyužívám. Raději si jej vždy sjednávám zvlášť.... V minulosti jsem si už několikrát sjednával cestovní pojištění u http­s://ww­w.in­siaca­re.cz/ a ti mě zatím ještě nikdy nezklamali.

ivannavratil386
17. 4. 2019 • 20:11

No, já osobně jsem toho názoru, že cestovní pojištění je určitě lepší si sjednat zvlášť. Jestli můžu doporučit, tak já mám třeba skvělé zkušenosti s tímto pojištěním: https://www.ervpojistovna.cz/cs/pojisteni-do-zahranici-sbaleno To mě ještě nikdy nezklamalo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.